Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić spasila servis za meč i preokretom ušla u treće kolo WTA 1000 turnira u Pekingu

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić se danas vratila na teniske terene poslije gotovo mjesec dana pauze. U drugom kolu WTA 1000 turnira u Pekingu, Osječanka je nadoknadila set zaostatka protiv Viktorije Golubić te je slavila rezultatom 4:6, 7:6, 6:4.

Bio je to meč kojeg je Golubić bolje otvorila te je uz osvojen prvi set sa 6:4, u drugom vodila s 3:1 prije nego što je dvoboj prekinut zbog kiše. Po povratku na terene je Vekić nadoknadila break zaostatka pa je izjednačila na 4:4, međutim kod 5:5 još jednom gubi svoj servis i Švicarka ima servis za meč. Nije to pokolebalo Hrvaticu koja bez izgubljenog poena dolazi do breaka i drugi set odvodi u tiebreak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić je tiebreak otvorila mini-breakom za 2-0, a do kraja “trinaeste igre” ne gubi niti jedan poen na svom servisu, dok je do drugog mini-breaka stigla kod set lopte za konačnih 7-3.

U odlučujućem trećem setu nismo vidjeli niti jednu break prigodu sve do 4:4 kada je Donna iznudila tri vezane i baš tu treću iskoristila za, pokazat će se, ključni break meča. 20. tenisačica svijeta je u servis gemu za pobjedu propustila dvije meč lopte pa je spasila jednu break loptu da bi onda iskoristila treću meč loptu za trijumf i plasman u treće kolo.

Za mjesto među 16 najboljih u kineskoj prijestolnici, srebrna olimpijka će igrati protiv 17-godišnje Mirre Andreeve, trenutno 22. tenisačice svijeta.

Komentari

Povezano