Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić velikim preokretom prošla u 3. kolo Wimbledona

Svoj meč drugog kola danas je igrala i Donna Vekić. Njoj je protivnica bila 39. tenisačica svijeta Amerikanka Sloane Stephens. Vekić je bila u gubila 1-0 u setovima i 5:2 u drugom setu, ali je uspjela kreirati čudesan preokret i proći u treće kolo.

Vekić je odlično krenula u meč i već u prvom gemu oduzela set Amerikanki. No, nije uspjela dugo zadržati tu prednost pa se Stephens kod rezultata 3:2 vratila u set. Dva gema kasnije Stephens je ponovno oduzela servis Vekić i sa 6:4 povela u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavila se lošija igra Vekić i u nastvaku pa je Stephens brzo pobjegla na prednost od 3:0. Stephens je mirno držala svoj servis sve do servisa za meč. Tada je Vekić uspjela oduzeti servis Amerikanki i ostati u meču.

Vekić nije tu stala te je nakon toga još jednom breaknula Stephens i u ludom raspletu događaja došla u priliku da odservira za odlučujući set. Našoj predstavnici nije zadrhtala ruka te je četvrtim uzastopnim gemom izjednačila u setovima.

Nije Vekić tu stala te je brzo ponovno oduzela servis Stephens i povela 3:1. Nakon toga Vekić je mirno privela meč kraju i sa 6:4 potvrdila veliki preokret i plasman u treće kolo.

Tamo ju čeka Čehinja Markéta Vondroušová. Vondroušová je u sigurna dva seta izbacila 12. tenisačicu svijeta Veroniku Kudermetovu.

Komentari

Povezano