Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić zaustavljena na startu turnira u Stuttgartu

Nakon poprilično neuspješne američke turneje i ispadanja u drugim kolima Mastersa u Indian Wellsu i Miamiju, najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić je zemljani dio sezone otvorila nastupom u Stuttgartu. Ždrijeb ju je u prvom kolu spojio s osmom tenisačicom svijeta Marketom Vondroušovom koja ju je porazila sa 6:4 6:3.

Vekić je prva morala spašavati break lopte u meču, a to je bilo kod zaostatka od 2:1 kada je Čehinja iznudila dvije prilike za oduzimanje servisa protivnica, ali ih nije kapitalizirala. Već u idućem gemu je Donna došla do breaka kojeg je i potvrdila za prednost od 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, to vodstvo nije uspjela zadržati jer je izgubila sljedeća četiri gema u nizu pa je shodno tome prvi set izgubila sa 6:4. Segment igre u kojem je češka tenisačica napravila razliku tijekom prvog seta jest svakako Donnin drugi servis pošto je Vondroušova osvojila 11 od 16 takvih poena.

U drugom setu su djevojke razmijenile po jedan break. Najprije je Vondroušova povela s 3:1 pa je Vekić izjednačila na 3:3, međutim Čehinja kod 4:3 dolazi do ključnog breaka kojeg potvrđuje za konačnih 6:4 6:3.

Osječanka je tako upisala četvrti poraz u posljednjih pet mečeva čime se samo nastavila loša sezona za gotovo sve najbolje hrvatske tenisače…

Komentari

Povezano