Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić zaustavljena u polufinalu Wimbledona

Donna Vekić nije uspjela izboriti finale Wimbledona! U današnjem polufinalu je poslije tri seta izgubila od sedme tenisačice svijeta Talijanke Jasmine Paolini. Konačan rezultat bio je 6:2, 4:6, 6:7 (8) za talijansku tenisačicu.

Vekić je već u prvom gemu imala dvije prilike za oduzeti servis Paolini. No, hrvatska tenisačica ih nije uspjela iskoristiti te je propala prilika za najbolji mogući početak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna je do prednosti došla pri rezultatu 2:2. Tada je Paolini na 30-30 napravila dvije uzastopne neprisiljene pogreške i donijela Donni veliku prednost. U idućem gemu Vekić je napravila dvije duple greške, ali je uspjela potvrditi break i povesti 4:2.

Bolja igra hrvatske tenisačice nastavila se i nakon toga te je došla do tri uzastopne break lopte za 5:2. Donna je iskoristila treću i nakon nešto više od pola sata igre došla do servisa za set. To je odradila bez izgubljenog poena i stigla na samo set od finala.

U drugom je setu prva break lopta za Vekić došla na rezultatu 1:1. No, tada Vekić radi neprisiljenu pogrešku te ne uspijeva dodatno okrenuti vodu na svoj mlin. U idućem gemu Donna je prvi put suočena s break loptom, ali je to riješila sjajnim servisima.

Nastavila je Vekić s pritiskom na servis Talijanke pa je na rezultatu 2:2 ponovno imala dvije lopte za oduzimanje servisa, ali ponovno bez uspjeha. Nakon toga su obje tenisačice neko vrijeme svoj servis čuvale bez poteškoća sve do 5:4 za Paolini koja tada dolazi do dvije break i set lopte te već prvu koristi za izjednačenje na 1-1 u setovima.

Donna je odmah na početku odlučujućeg seta oduzela servis protivnici te je taj break odmah i potvrdila za 2:0. Pri tom rezultatu je imala priliku za dvostruki break, no nažalost ju nije uspjela iskoristiti.

Sedma tenisačica svijeta je ubrzo nadoknadila break zaostatka te je izjednačila na 3:3 što je pokrenulo niz od tri uzastopna breaka. Vekić je kod zaostatka od 5:4 spasila jednu meč loptu na svom servisu, dok je kod 5:5 propustila dvije break prilike.

Nakon što te dvije prilike Donna nije iskoristila, Paolini je kod vodstva od 6:5 imala novu meč loptu, međutim i to je hrvatska tenisačica spasila te je odvela susret u meč tiebreak. Tamo je poslije nevjerojatne drame s 10:8 bolja bila Paolini za konačnu pobjedu.

Donna Vekić tako nije postala druga Hrvatica u finalu Grand Slama poslije Ive Majoli koja je 1997. godine osvojila Roland Garros. U finalu Paolini čeka pobjednicu dvoboja između Elene Rybakine i Barbore Krejčikove.

Komentari

Povezano