Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić zaustavljena u prvom kolu turnira u Montrealu

Najbolje plasirana hrvatska tenisačica, Donna Vekić, neuspješno je započela sjevernoameričku turneju. Danas je u prvom kolu WTA turnira u Montrealu poražena od 50. tenisačice svijeta i finalistice ovogodišnjeg turnira održanog u Makarskoj – Talijanke Jasmine Paolini.

Donna je meč otvorila s breakom prednosti ostvarenim kod 1:1, no nije to bilo dugog vijeka pa je Paolini ubrzo nadoknadila taj zaostatak i izjednačila na 3:3. Kod 5:4 i 30-30, Donna je pokušala skratiti lopticu, no njezin pokušaj ostaje u mreži pa Talijanka dolazi do set lopte. Nakon toga je hrvatska tenisačica povezala tri odlična poena te je izjednačila na 5:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi set je odlučen u tiebreaku, a njega poprilično glatko, rezultatom 7:4, osvaja Paolini.

Paolini je već u prvom gemu drugog seta došla do breaka, a nakon što Vekić nije uspjela iskoristiti ukupno četiri break prigode tijekom sljedeća dva servis gema Talijanke, uslijedila je kazna te je Paolini stigla do dvostrukog breaka i tu je meču došao kraj. U konačnici, Paolini je slavila sa 7:6 6:2 pa u drugom kolu čeka bolju iz dvoboja između Venus Williams i Madison Keys.

Donni je tako najbolji rezultat iz Montreala ostalo drugo kolo iz 2021. godine.

Komentari

Povezano