Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Donna Vekić završila s nastupom na Australian Openu u prvom kolu

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić jutros je nastavila niz poraza kojeg su jučer započeli muškarci. Nakon što su Čilić, Prižmić i Ćorić ispali u prvom kolu Australian Opena, isto se dogodilo i Donni koja je sa 6:4 6:4 izgubila od Anastasije Pavlyuchenkove.

Iako je bila u ulozi nositeljice, ždrijeb nije mazio Donnu te joj je dodijelio bivšu 11. tenisačicu svijeta koja je u Melbourneu već tri puta igrala četvrtfinale. Njih dvije su se prethodno susrele samo jednom i to prošle godine kada je Ruskinja izgubila tek dva gema u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U teškim uvjetima na početku meča, Donna je imala velikih problema s kretanjem po osnovnoj crti kao i s vraćanjem dosta laganih drugih servisa Pavlyuchenkove u teren što je Ruskinja znala kazniti pa je povela s 4:1. Kod 4:2 je Vekić došla do ukupno tri break lopte za povratak u set, ali ih ne koristi.

Novu priliku joj je Ruskinja poklonila kod servisa za set s dvije uzastopne dvostruke pogreške, a ovog puta Osječanka koristi tu break loptu i nakon nove neprisiljene pogreške Pavlyuchenkove nadoknađuje break zaostatka. Nažalost, break nije uspjela potvrditi pa je Pavlyuchenkova iskoristila prvu set loptu koju je izborila za 6:4 i 1-0 u setovima.

Na samom početku drugog seta je Donna propustila iskoristiti jednu break loptu nakon što je Pavlyuchenkova zaista kvalitetno odigrala sljedeća tri poena, ali kod 1:1 uspijeva iskoristiti treću break loptu tog gema i ostvariti prednost. Nakon teško stečene prednosti, ona je brzinski otišla iz ruku hrvatske tenisačice jer je Ruskinja uzvratila istom mjerom za 2:2.

Do kraja susreta Donna više nije uspjela doći do break lopte, dok je najprije kod 3:4 spasila četiri break lopte te je imala gem loptu za 5:5, međutim Pavlyuchenkova dolazi do meč lopte koju koristi za 6:4 6:4 i plasman u drugo kolo.

Pavlyuchenkova je meč okončala s odličnih 60% osvojenih poena na svom servisu uz 29 winnera i 38 neprisiljenih pogrešaka. S druge strane, Donna je imala točno 14 winnera manje kao i 14 neprisiljenih pogrešaka manje uz samo 51% poena osvojenih na servisu.

Vekić tako neće obraniti bodove osvojene prošlogodišnjim četvrtfinalom u Melbourneu stoga će zabilježiti osjetan pad na WTA ljestvici.

Komentari

Povezano