Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

DORH odustao od progona Luke Modrića zbog davanja lažnog iskaza na sudu

Umjesto nastavka ispitivanja Luke Modrića zbog optužbi za davanje lažnoga iskaza na suđenju Zdravku Mamiću te dizanja nove, treće optužnice protiv njega za to djelo, Državno odvjetništvo odustalo je od progona Luke Modrića. Ovo je završni čin slučaja optužbi za lažno svjedočenje na suđenju u Osijeku, gdje su protiv Modrića i Dejana Lovrena već dvaput podizane optužnice.

Osječko tužiteljstvo zaključilo je da treća optužnica protiv Modrića nema smisla jer bi, kao i Lovrenova, bila ponovno odbačena. Obavijestili su zagrebački Općinski kazneni sud da neće provoditi dodatno ispitivanje Modrića, već će odbaciti kaznenu prijavu i time okončati kazneni progon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlozi za odustanak temelje se na nedavnoj odluci zagrebačkog Županijskog suda u slučaju Lovren, gdje je zaključeno da je optužnica protiv njega pravomoćno odbačena 2018. te bi ponovljeni postupak kršio njegovo pravo da ne bude dvaput progonjen za isti slučaj. S obzirom na identičnu pravnu situaciju, tužiteljstvo je zaključilo da bi i u Modrićevom slučaju optužnica bila odbačena.

Obrana je zadovoljna odlukom. Ona je za nas očekivana jer je bazirana na odluci Županijskoga suda koja je potvrdila ono što od početka tvrdimo, a to je da se radi o presuđenoj stvari.

Laura Valković, odvjetnica Luke Modrića
Komentari

Povezano