Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dortmund pregazio Gladbach u pruskom dvoboju i održao korak s Bayernom

Nakon što su prošli vikend Wolfsburgu sprašili čak 6 golova, Dortmund je silovito ušao i u derbi dvaju Borussija te već u prvom poluvremenu vodio s velikih 4:0.

Već u 5. minuti Malen zabija za 1:0 nakon odbijanca, da bi u 17. minuti Neuhaus skrivi kazneni udarac. Loptu je na bijelu točku postavio, a potom i uspješno plasirao u mrežu Jude Bellingham za 2:0. Samo dvije minute kasnije već je 3:0, a fantastično je petom zabio Haller nakon asistencije Malena. Ista suradnja djelovala je i u 32. minuti, Nizozemac je upisao drugu asistenciju, a Bjelokošćan drugi gol za visokih 4:0. Promašili su momci u žuto-crnom još dvije velike prilike, te sa sumarnim xG-om od 3,35 naspram 0,36 gostiju možemo reći kako su Ždrijepci još i dobro prošli!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo je poluvrijeme proteklo u mirnijim tonovima, premda smo vidjeli po 2 velike prilike s obje strane, a domaće opuštanje iskoristili su prvo Ramy Bensebaini koji u 75. minuti s bijele točke zabija za 4:1, a potom i Jonas Hofmann koji u 85. smanjuje na 4:2, da bi Giovanni Reyna ipak u smiraju susreta povisio na konačnih 5:2

Fenomenalan je susret na desnom krilu odigrao Donyell Malen, koji po dolasku na Signal-Iduna Park prvotno nije ispuno velika očekivanja. Večeras je pak uz gol i dvije asistencije imao 3 ključna dodavanja, 5/9 uspješnih driblinga, te osvojenih 7/12 duela.

Pobjedom se BVB opet približio na samo bod od Bayerna koji je pola tuceta golova ukrcao Schalkeu. Nastavlja se tako i 6 kola prije kraja prvenstva mrtva trka za titulu prvaka. Mönchengladbach je pak čvrsto zacementiran za sredinu ljestvice bez ambicija borbe za Europu, ali ni opasnosti borbe za opstanak.

Golove s utakmice možete pogledati na sljedećem linku.

Komentari

Povezano