Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dortmund razorio Wolfsburg za nastavak trke s Bayernom

Naslov utakmice definirali smo već početkom drugog poluvremena susreta, jer od prve je minute razvoj događaja na terenu tekao samo u jednom smjeru. Taj smjer tekao je prema vratima gostujućeg vratara Coena Casteelsa koji je inkasirao pola tuceta golova u svojoj mreži.

Wolfsburg je na Signal Iduna Park došao s nadom da pobjedom može preskočiti Bayer Leverkusen na 6. mjestu ljestvice, nakon njihovog jučerašnjeg poraza od Kölna. Ipak, sve nade ubrzo su im ugašene od strane žuto-crnog stroja, koji je ganjao vlastitu agendu trke za Bayernom u boju za bundesligašku titulu. Već u 14. minuti Karim Adeyemi dovodi BVB u vodstvo na asistenciju norveškog beka Juliana Ryersona, koji usprkos činjenici da je među prvim pickovima na bekovskim pozicijama u Dortmundu ove sezone, tek u 31. kolu upisuje svoju prvu asistenciju u žuto-crnom dresu. Adeyemi se pretvorio u asistenta u 28. minuti, kada Haller udvostručuje domaće vodstvo. U 37. minuti i Donyell Malen zabija za velikih 3:0, a izražene su prilike u prvom poluvremenu još propustili Malen i Bellingham. Mogao je i Wolfburg do pogotka preko Wimmera, no osim toga nismo puno toga vidjeli od momčadi Nike Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije promjene u momčadi Vukova na poluvremenu nisu urodile plodom, jer ubrzo je Borussia stigla do velikih 5:0. U 54. minuti Bellingham zabija četvrti zgoditak utakmice, a Adeyemi pet minuta kasnije stiže do svog drugog pogotka. Mogao je Adeyemi i do hat-tricka, no promašio je u 65. minuti s bijele točke cijeli gostujući gol! Stigli su ipak domaći i do šestog pogotka, u 86. minuti Brandt i Bellingham lijepo su izigrali gostujuću obranu, a Englez zabio svoj drugi pogodak susreta za konačnih 6:0.

Pobjedom se Dortmund vratio na bod zaostatka za prvoplasiranim Bayernom te tri kola prije kraja prvenstva pitanje osvajača i dalje ostane otvoreno. Wolfsburg pak ostaje na 7. mjestu, najvišem koje trenutno ne vodi u europska natjecanja, s 2 boda manje od šestoplasiranog Bayera iz Leverkusena. Ujedno je ovo i najteži poraz u trenerskoj karijeri Nike Kovača, koji nikad nije gubio ni s 5 golova razlike. Tek je jednom izgubio s četiri pogotka razlike, a bile je to u jesen 2019., kada je s Bayernom poražen 5:1 od strane bivšeg mu kluba Eintrachta iz Frankfurta, što je Niki bila i posljednja utakmica za klupom bavarskog giganta.

Komentari

Povezano