Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dortmund teškom mukom svladao Köln

U popodnevnom su subotnjem terminu sezonu 2023./24. otvorili i Dortmund i Köln. Cijeli sijaset golova vidjeli smo u uvodnih pet subotnjih utakmica, i od ove smo utakmice očekivali nastavak niza, a poglavito se to odnosilo na domaću momčad. Nije se to na kraju dogodilo, no Dortmund je minimalnim slavljem na otvaranje sezone ipak stavio pozitivan predznak.

Ovoljetna pojačanja Ramy Bensebaini i Marcel Sabitzer zauzeli su svoja mjesta na lijevom beku, odnosno u srcu veznog reda, u početnoj postavi BVB-a. U redovima gostiju vidjeli smo pak četiri nova lica među startnih jedanaest, Julian Chabot zaigrao je na stoperu, Kosovar Leart Paqarada na lijevom beku, Rasmus Carstensen bio je desno, dok je Luca Waldschmidt krenuo u vrhu napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispale su pak želje za mnoštvom golova samo to! Jer u Dortmundu smo večeras mogli vidjeti tvrdi susret u kojem ozbiljne prilike možemo pobrojati na prste jedne ruke. Prvo poluvrijeme kombinirano nam je dalo xG manji od 1 i tek jednu ozbiljniju situaciju u vidu udarca Brandta iz mrtvog kuta, dok je drugo ipak ponudilo nešto više zanimljivosti pred obama vratima.

Sargis Adamyan se nakon lijepe i brze polukontre u 54. minuti našao sam s loptom u nogama na pet metara od Gregora Kobela, no švicarski je golman izvrsno reagirao te obranio taj udarac. Samo minutu kasnije u jako je dobroj situaciji bio Marco Reus te oštro pucao pod gredu, no raspoložen je večeras bio i Kölnov vratar Marvin Schwabe. Imao je Adamyan priliku za popravni udarac u 78. minuti, no njegov udarac glavom nakon izvrsnog ubačaja Carstensena, no opet je Kobel sjajno reagirao.

U 79. minuti je Mathias Olesen sjajno glavom pucao nakon ubačaja, no Kobel na domaćim je vratima upisao novu dobru obranu i sačuvao svoju mrežu čistom. Tek u samoj završnici vidjeli smo prvi i jedini pogodak. Igrala se 88. minuta kada je Felix Nmecha glavom prenio loptu na potpuno usamljenog Donyell Malena koji je tako nakon kornera zabio za 1:0 za veliko slavlje žuto-crne vojske i vrijedan trobod.

Pogodak s utakmice možete vidjeti na sljedećem linku.

Komentari

Povezano