Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Dortmund u spektakularnom susretu zabio četiri gola i izbacio Atlético

I dok je većina nogometne javnost svoje oči skrenula k utakmici Barcelone i Paris Saint-Germaina, zanimljiv nas je dvoboj čekao i na drugoj strani Starog kontinenta, gdje je Borussia Dortmund dočekala Atlético Madrid. U prvoj utakmici ovog četvrtfinalnog para UEFA-ine Lige prvaka Španjolci su slavili 2:1, te je bilo za očekivati utakmicu u kojoj će Nijemci napadati kako bi nadoknadili rezultatski minus.

U usporedbi s utakmicom u Madridu, hrvatski stručnjak Edin Terzić napravio je tek jednu promjenu – Julian Brandt zaigrao je na jednoj od ofenzivnih pozicija umjesto Felixa Nmeche. Diego Simeone također je napravio jednu izmjenu – César Azpilicueta sa stoperske je pozicije pomaknut na lijevi bok umjesto Samuela Lina, dok se u obranu vratio Mario Hermoso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Događanja na terenu opravdala su očekivanja, Dortmund je bio taj koji je preuzeo posjed lopte i kreirao prilike. Već u 3. minuti Marcel Sabitzer imao je sjanu priliku koju mu blokira gostujuća obrana. Samo dvije minute kasnije uzvraćaju gosti. Álvaro Morata ušao je u klasičnu 1-na-1 situaciju s Gregorom Kobelom, no iz jako dobre pozicije pucao je pored gola.

Izvrsnu je priliku imao i Brandt desetak minuta kasnije, prije nego što smo vidjeli prve golove. Igrači Dortmunda najčešće su napadali preko svoje lijeve strane gdje su se izvlačili i Brandt i Jadon Sancho, a baš je na taj način i pao gol. Mats Hummels dobro je proigrao Brandta koji iz relativno teške pozicije i malenog kuta oštro puca, a loše reagira Jan Oblak kojem lopta prolazi kroz prste i ulazi u mrežu za 1:0.

Prvi je gol pao u 34. minuti, a već pet minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0. Bila je to lijepa koprodukcija Sabitzera i Iana Maatsena, ponovno preko lijeve strane, a Nizozemac preciznim niskim udarcem gađa dalji kut gola za vodstvo Dortmunda u ukupnom rezultatu.

Koliko je Simeone bio zadovoljan izvedbama svojih momaka, ali uplašen razvoja događaja na terenu, dovoljno govori činjenica da je na poluvremenu napravio čak tri izmjene. Pablo Barrios, Rodrigo Riquelme i Ángel Correa zamijenili su Nahuela Molinu, Moratu i Azpilicueta. Učinak ovih rohada bio je instantan!

Pogotov je Correa u svakom napadu gostiju izgledao kao nerješiva slagalica za Žuto-crnu obranu. Izborio je u 49. minuti korner, a ubačaj Antoinea Griezmanna glavom je prema vratima skrenuo Hermoso. Na putanji lopte našao se Hummels koji lak posao za svog vratara skretanjem lopte pretvara u pogodak za 2:1.

Primirili su se potom malo gostujući igrači a utakmica je ponovno krenula u mirne vode. Ipak, domaći igrači bili su vidno potreseni ponovno probuđenom agresijom Colchonerosa, koji su takvo stanje uma iskoristili za novi pogodak. U 64. je minuti Correa ostao 1-na-1 s Nicom Schlotterbeckom. “Biciklom” je ispremiješao njemačkog braniča, a loptu potom poslao nisko na drugu stativu. Oštro je po lopti opalio Riquelme, Kobel refleksno obranio, lopta se odbija do Corree koji iz blizine puca, pogađa blok, ali mu se opet otvara prilika koju ovaj put ne propušta. Oštri volej od prečke je završio u nebranjenoj mreži za 2:2.

Izmjenama je potom reagirao i Terzić, Jamie Bynoe-Gittens zamijenio je Karima Adeyemija koji je večeras imao “teške noge”. Teško je reći je li to bilo do izmjene ili nečeg drugog, ali Dortmund je opet prodisao punim plućima, i u samo nekoliko minuta opet stigao do velike prednosti.

Prvo je u 71. Sabitzer prošao po lijevoj strani, izvrsno ubacio, a kada se na skoku nađe leteća tvrđava Niclas Füllkrug, onda je za očekivati pogodak. Stasiti Nijemac je isto isporučio za 3:2, novo vodstvo Dortmunda i novi remi u ukupnom rezultatu za ukupnih 4:4.

Samo tri minute kasnije, Dortmund je i u tom segmentu stigao do vodstva. Na jednu dugu loptu nije dobro reagirala obrana Atlética, ona se odbija do Füllkruga čiji udarac ipak uspijevaju blokirati gostujući defanzivci. Lopta stiže do Sabitzera koji fintira udarac desnom nogom, pa se ipak prebacuje na slabiju lijevu ali kroz šumu nogu sjajno gađa dalji kut za 4:2.

Nisu do kraja utakmice igrači Atlética smogli snage ni priprijetiti vratima Dortmunda, te su Nijemci zasluženo izborili polufinale Lige prvaka po četvrti put u svojoj povijesti.

Komentari

Povezano