Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dragan Skočić novi izbornik U21 reprezentacije

Igor Bišćan napustio je prošli tjedan klupu mlade reprezentacije Hrvatske kako bi preuzeo klupu zagrebačkog Dinama. Otvorilo se tako traženo mjesto na klupi mladih Vatrenih, koje za koji mjesec očekuje nastup na U21 Europskom prvenstvu. Podsjetimo se, Bišćan je 2019. preuzeo vodstvo mlade reprezentacije, te izborio nastup na dva Europska prvenstva – 2021. stigao je do četvrtfinala gdje je bolja bila Španjolska, dok u lipnju naši putuju u Gruziju, gdje će u grupnoj fazi snage odmjeriti s Rumunjskom, Ukrajinom i Španjolskom.

Kao prvi kandidati za preuzimanje upražnjenog mjesta spominjali su se Ivica Olić, zatim Danijel Pranjić, pa Vedran Ćorluka, no odabir je pao na Dragana Skočića koji je danas potpisao ugovor s HNS-om. Za razliku od prvonavedene trojke koja tek izgrađuje svoje trenerske puteve, Skočić je etablirano trenersko ime, koji je već u prvom poslu s Rijekom osvojio Kup Hrvatske 2006. godine. Nekadašnji igrač Rijeke, i prvi izlazni transfer po nezavisnosti Republike Hrvatske trenersku karijeru je nastavio u slovenskom Interblocku s kojim je također osvojio Kup, da bi uz kraću epizodu na klupi Rijeke 2012. (samo 43 dana), većinu posla obavljao na Bliskom istoku. Vodio je tako kuvajtski Al-Arabi, saudijski Al-Nassr, te iranske klubove Malavan, Foolad, Khooneh i Sanat Naft prije preuzimanja iranske reprezentacije 2020. Premda s navedenim klubovima nije imao trofejne sreće, imao je zapažene rezultate u azijskoj Ligi prvaka, te je očito pokazao dovoljno da bi zaslužio klupu Perzijanaca. S nacionalnom je vrstom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. upisao najbolji rezultat u povijesti, među prvima se plasiravši na katarsku smotru. No, presudila mu je promjena predsjednika nacionalnog saveza koji je po osvajanju mandata na klupu vratio svog “intimusa” Carlosa Queiroza, te je Skočiću oduzeta šansa voditi momčad na SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada pak dobiva priliku na nešto manje blještavoj pozornici, ali s grupom talentiranih mladića, ipak doživjeti veliko prvenstvo. Ostaje za vidjeti je li se HNS na iskusno ime odlučio samo kao prijelazno rješenje i što bezbolniju tranziciju momčad koje će na nadolazećem Euru imati što za reći, ili se vraća postulatima koji su za mandata Nenada Gračana pokazani kao neuspješni.

Komentari

Povezano