Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Drama u LA-ju: Trener UConna odbio bogati ugovor Lakersa

Dok se na NBA parketima odigrava ovosezonsko finale, američke košarkaške medije obilježila je potraga jedne od najtrofejnijih NBA franšiza Los Angeles Lakersa za novim glavnim trenerom. Prethodni tjedan potvrđena je vijest da je glavna meta generalnog menadžera Roba Pelinke dugogodišnji trener sveučilišta UConn Dan Hurley te da je interes za preuzimanje klupe Jezerčana obostran. Hurley i Lakersi su intervju odradili u nedjelju, a danas se oglasio najpovjerljiviji NBA reporter Adrian Wojnarowski s viješću da će Amerikanac unatoč bogatoj ponudi ostati na sveučilištu.

Hurley je odbio ugovor Lakersa vrijedan 70 milijuna dolara u trajanju od šest godina što bi ga učinilo šestim najplaćenijim trenerom u ligi. Iako je neupitno da je ponuda Los Angelesa izdašna, za pretpostaviti je da ona nije bila u skladu s Hurleyjevim prvotnim očekivanjima – nagađanja stručnjaka su bila da će najuspješniji NCAA trener biti nagrađen iznosom od čak 100 milijuna dolara u NBA-u. Prema Woju, trener UConna je bio impresioniran gostoprimstvom i vizijom koju su Lakersi imali za njegov posao, no unatoč tomu nije mogao otići od svoje college momčadi s kojom ima priliku ispisati povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51-godišnji Hurley je ove NCAA sezone osvojio nagradu najboljeg trenera D1 lige, a sa svojim timom je osvojio dvije uzastopne titule državnog prvaka. U slučaju da UConn dođe do trećeg uzastopnog naslova, oni će postati prva momčad u povijesti američke sveučilišne košarke kojoj je to pošlo za rukom.

Lakersi, koji su prethodna dva tjedna stavili sva svoja jaja u jednu košaru, sada se moraju okrenuti k ostalim kandidatima, a prema američkim izvorima to su već prije spomenuti američki analitičar i bivši NBA igrač J.J. Redick i pomoćni trener New Orleans Pelicansa James Borrego.

Komentari

Povezano