Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dramatične završnice na U20 Svjetskom prvenstvu

Na 8. dan FIFA U20 Svjetskog prvenstva odigrane su posljednje utakmice u grupama C i D. Nakon što su prije 2 dana svoje mjesto u osmini finala osigurali domaćin Argentina, Uzbekistan, SAD i Ekvador, sinoć su to isto uspjeli Kolumbija, Izrael, Brazil i Italija. Podsjetimo, na turniru sudjeluju 24 reprezentacije podijeljene u 6 grupa. Plasman u knockout fazu natjecanja će izboriti po 2 najbolje plasirane reprezentacije u svakoj grupi te 4 najbolje trećeplasirane reprezentacije.

U grupi C imali smo pravu dramu u završnicama utakmica. Izrael je s igračem manje uspio doći do preokreta i pobjede 2:1 protiv Japana, dok je Kolumbija odigrala neodlučeno 1:1 protiv Senegala. Po propozicijama, ove utakmice su igrane u isto vrijeme. Prije odigravanja zadnjeg kola, situacija je bila sljedeća: Kolumbija je bila vodeća u grupi sa 6 bodova, Japan je imao 3 boda, a Senegal i Izrael po 1 bod. Prvi pogodak zabio je Senegal u 30. minuti nakon katastrofalne pogreške kolumbijskog braniča Kevina Mantille. On je jednu loptu debelo prekratko vratio prema svom vrataru, a Mamadou Camara nije propustio idealnu priliku. Do kraja poluvremena do promjene je došlo na drugoj utakmici kada je Japan poveo protiv Izraela u sudačkoj nadoknadi. Nakon jednog loše izvedenog ubacivanja iz slobodnog udarca, obrana Izraela je smušeno reagirala i omogućila Isi Sakamotu jedan od lakših golova koje će ikada zabiti. Na poluvrijeme odlazimo sa sljedećom situacijom na tablici: 1. Kolumbija – 6 bodova, 2. Japan – 6 bodova, 3. Senegal – 4 boda i 4. Izrael 1 bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog poluvremena imamo jedno mirno razdoblje, ali onda u 68. minuti novi šok za Izraelce. Ran Binyamin je ušao u igru s klupe u 61. minuti, u 65. minuti je zaradio žuti karton te samo 3 minute nakon toga još jedan, isključujući, žuti karton. Sve je u tom trenutku izgledalo užasno za Izraelce. Ipak, u 75. minuti dolaze do izjednačenja. Izrael je izveo slobodni udarac s 20-ak metara koji završava u živom zidu. Nakon odbijene lopte, Ilay Madmon vjerojatno ponovno puca na gol, ali lopta nekako dolazi do Roy Nawia kojem je japanska obrana omogućila da izbjegne zaleđe te glavom zabija za izjednjačenje. U tom trenutku grupu prolaze Kolumbija i Japan zbog gol razlike. Senegalu nedostaje jedan gol da prestigne Japance.

I ništa se nije događalo sve do sudačke nadoknade kada kreće spektakl. Prvo u 92. minuti, nakon fenomenalne akcije, Omer Senior dovodi Izrael u vodstvo i izaziva erupciju oduševljenja na klupi. U tom trenutku grupu prolaze Kolumbija i Izrael zbog gol razlike, a Senegalu i dalje nedostaje jedan gol, ovaj put da bi prestigao Izraelce. Ipak, to se nije dogodilo već je u 96. minuti za Kolumbiju i izjednačenje zabio Oscar Cortes i tako konačno eliminirao Senegalce. Iz grupe će tako dalje Kolumbija i Izrael, a Japan na 3. mjestu vjerojatno neće proći jer je lošiji u odnosu na ostale trećeplasirane reprezentacije.

Ništa manje uzbudljivo zadnje kolo nismo imali u grupi D. Prije odigravanja zadnjeg kola, situacija je bila sljedeća: vodeća u grupi je bila Nigerija sa 6 bodova, iza njih su bili Brazil i Italija s 3 boda te na dnu Dominikanska Republika bez bodova. Nigerija je u zadnju utakmicu ušla s +1 gol razlikom, Brazilci s +5 gol razlikom dok je Italije imala negativnu -1 gol razliku. Dalje su na kraju prošli Brazil i Italija i to tako što je Brazil pobijedio Nigeriju 2:0, a Italija je slavila 3:0 protiv Dominikanske Republike.

Prvi gol večeri smo vidjeli u 19. minuti kada je Italija povela. Nakon ubačaja iz kuta, najviši je bio Cesare Casadei te glavom pospremio loptu za vodstvo. U tom trenutku dalje prolaze Nigerija sa 7 bodova i Italija sa 6 bodova dok je Brazil na 4 boda. Međutim, sve se okrenulo naopako do kraja poluvremena jer je Brazil zabio 2 gola Nigeriji u samom smiraju poluvremena. Prvo je u 43. minuti, nakon ubačaja iz kuta, glavom zabio Jean Pedroso, a u sudačkoj nadoknadi je na 2:0 povisio Marquinhos nakon sjajnog slaloma i asistencije Savia. Brazil je na ovaj način preuzeo vodstvo u grupi sa 6 bodova i +7 gol. Isti broj bodova su imali Nigerija i Italija, ali je Nigerija imala +1 gol razliku dok je Italija bila na nuli.

U 50. minuti Italija povećava vodstvo. Oduzeli su mladi Talijani loptu visoko na protivničkoj polovici, a na kraju se od klizećeg starta braniča Dominikanske Republike lopta odbija do Giuseppea Ambrosina koji s vrha kaznenog prostora zabija iza nemoćnog vratara. U tom trenutku Italija i Nigerija imaju +1 gol razliku, ali dalje prolazi Italija jer je zabila gol više od Nigerije. I dok Nigerijci nisu uspjeli do kraja zabiti, Italija je sve dvojbe riješila u 84. minuti kada svoj drugi gol na utakmici zabija Cesare Casadei. Vratar je jednu loptu loše ispucao te je ona došla do Casadeia koji se s njom ušetao u kazeni prostor i zabio svoj 4. gol na turniru. Veznjak Chelsea na posudbi u Readingu je trenutno najbolji strijelac natjecanja. Nigerija je tako ostala na 3. mjestu grupe, ali je najbolja od svih trećeplasiranih reprezentacija pa ćemo i njih gledati u osmini finala.

Komentari

Povezano