Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Drugi uzastopni ligaški poraz za Cristiana Ronalda i Brozovića, Slaven Bilić i dalje neporažen

Na opće iznenađenje, moćni Al-Nassr i jedan od favorita za osvajanje naslova prvaka uoči početka sezone, u jučerašnjoj je utakmici na domaćem terenu protiv Al-Taawouna poražen rezultatom 2:0.

Izvrsnu obrambenu utakmicu odigrala je gostujuća ekipa limitirajući domaće na jalove pokušaje izan 16 metara, dok su se oni unutar šesnaesterca uglavnom razbijali o 5-3-2 bedem na čelu s bivšim igračem Nantesa, Brazilcem Andreijem Girottom te njegovim sunarodnjakom, vratarom Mailsonom koji je upisao 5 obrana. Gosti su se grčevito branili, čuvajući Cristiana Ronalda ponekad i s trojicom igrača istovremeno, te se orijentirali na protunapade, a do vodstva su došli u 20. minuti iz kornera preko Tawambe, da bi sudbinu domaćih zapečatili duboko u sudačkoj nadoknadi 2. poluvremena preko Ahmeda Bahuysana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobre su utakmice za goste odigrali nekadašnji Valencijin dragulj Álvaro Medrán i Brazilac Mateus, dok je kod domaćih najbolje ocijenjeni igrač bio Marcelo Brozović s uobičajenih 89% točnosti dodavanja, 14/16 točnih dugih lopti i 6 ključnih dodavanja, koja nervozni Cristiano Ronaldo i Mané nisu uspjevali pretvoriti u pogotke. Po negativnom se posebno istaknuo Mané koji je loptu gubio čak 35 puta, uglavnom pokušavajući predriblati svoje protivnike i igrati 1 na 1, pa je očito kako će strateg Luis Castro imati puno posla podići ekipu koja je u prvenstvo krenula ohrabrena osvajanjem Arab Club Champions Cupa, ali se već na startu poskliznula dva puta.

Al-Fateh hrvatskog trenerskog tima Slaven Bilić-Dean Računica-Danilo Butorović-Vatroslav Mihačić je na gostovanju kod Al Akhdooda gubio 1:0 od 23. minute, ali je pogocima Batne i bivšeg Barceloninog igrača Cristiana Tella stekao prednost već do poluvremena, da bi Španjolac zabio i svoj drugi pogodak u 92. minuti za konačnih 3:1, čime je Al-Fateh potvrdio dobar ulazak u prvenstvo s 4 boda iz 2 utakmice.

Od ostalih susreta, istaknimo kako je Al-Ettifaq engleskog trenera Stevena Gerrarda slavio u gostima kod Al Hazema s 2:0 pogocima Robina Quaisona i Vitinhoa, dok Jordana Hendersona nije bilo u igri niti na klupi.

Damac FC u kojem svoju treću sezonu igra hrvatski veznjak Domagoj Antolić na domaćem je terenu odigrao 2:2 protiv na papiru najslabije ekipe lige, Al Riyadha, a bivši je Dinamov igrač odigrao dobru utakmicu i bio jedan od pokretača povratka iz rezultatskog deficita nakon što je njegova ekipa na poluvremenu gubila 2:0.

Al-Ahli u čijim redovima su od ove sezone Edouard Mendy, Riyad Mahrez, Roger Ibanez, Roberto Firmino, Allan Saint-Maximin, Ryad Boudebouz, Franck Kessié te Ezgjan Alioski, slavio je u gostima protiv Al-Khaleeja rezultatom 3:1. Ibanez i Mahrez postigli su svoje debitantske pogotke, Hamzi je smanjio za domaćine u 58. minuti, da bi u 11. minuti nadoknade 2. poluvremena Al-Nabit zabio za 3:1 čime je Al-Ahli na prvom mjestu ljestvice.

Al-Wehda je slavila s 3:1 protiv Al-Shababa, a za goste su čak dva kaznena udarca promašili Éver Banega i Habib Diallo.

U večerašnjim susretima igraju još Abha i Al-Raed hrvatskog trenera Igora Jovičevića, te moćni Al-Hilal, za kojeg bi večeras trebao debitirati Neymar, protiv Al-Fayhe srpskog trenera Vuka Rašovića.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano