Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Drugoligaš osnovan 2022. godine osvojio kup

Nevjerojatna priča stiže nam s europskog sjevera, točnije iz Litve, gdje je Transinvest, klub iz predgrađa glavnog grada Vilniusa, nakon samo jedne godine postojanja osvojio litvanski Kup!

Priča oko Galines Transinvesto Futbolo Klubasa započela je u prosincu 2021. godine kad su podnijeli zahtjev za igranje u trećem rangu litvanskog nogometa, koji im je bio i odobren pa su osnovali klub i krenuli iz tog ranga natjecanja u sezoni 2022./2023., umjesto ekipe VGTU Vilkai čiju su licencu preuzeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sponzor kluba, prijevoznička tvrtka Transekspedicija najavila je ambiciozan plan rasta, koji je uključivao i izgradnju stadiona za 1.500 gledatelja. Već u prvoj sezoni, Transinvest se prošetao trećom ligom osvojivši je sa 16 pobjeda i 1 remijem uz gol razliku 77:11, ali očekivanja su i nadmašena rezultatom u ovogodišnjoj sezoni druge lige na rubu čijeg su osvajanja 6 kola prije kraja, s obzirom da ispred prvog pratitelja imaju 14 bodova prednosti.

Standings provided by Sofascore

Njihova luda dvosezonska priča nastavila se sjajnim nizom u Kupu Litve u kojem su došli do finala, da bi i slavili u utakmici protiv prvoligaša Siauliaija rezultatom 2:1, i to nakon što su na poluvremenu gubili 1:0, čime je kompletirana priča o nevjerojatnom uspjehu u okvirima litvanskog nogometa u kojima je Transinvest u 2 godine od osnivanja došao i do osvajanja prvog trofeja u povijesti kluba.

Tim su rezultatom već sada osigurali nastup u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu u sezoni 2024./2025.!

Komentari

Povezano