Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dubrava dovela dvojicu, Alkar još jednog igrača

Zanimljivosti na hrvatskom košarkaškom tržištu se nastavljaju, a osim Alkara koji je u svoj roster doveo još jednog igrača, dvojicu je za novu sezonu potpisala i zagrebačka Dubrava.

Nakon što su u Sinju produžili s Amerikancem Noahom Gurleyem, doveli njegovog sunarodnjaka Jeramya Shawa te bivšeg mladog reprezentativca Hrvatske Nou Svobodu, nova akvizicija u momčadi trenera Damira Milačića je Mario Krešić. Riječ je o još jednom bivšem mladom reprezentativcu, koji je s Hrvatskom nastupao na U16 i U20 prvenstvima Europe, a dosadašnju je cijelu karijeru proveo u matičnom klubu Ribola-Kaštela. Krešić je 22-godišnjak visok 202 cm, igra poziciju krilnog centra te je prošle sezone za Kaštelane u Prvoj Ligi bilježio 12.5 poena, 5.0 skokova i 2.0 asistencije po susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubravu će i u novoj sezoni s klupe voditi Marijan Bagarić, a iz gradskog rivala Cedevite Junior stiglo mu je pravo pojačanje. To je Josip Batinić, 197 cm visoki 25-godišnji bek, koji je prošle sezone u dresu Vitamina bilježio 8.9 poena, 4.0 skoka i 3.4 asistencije po utakmici ABA 2 Lige i domaćeg prvenstva. Također je nastupao za mlade selekcije reprezentacije Hrvatske, a upisao je i nekoliko nastupa za seniorsku reprezentaciju. Ranije je u karijeri nastupa za matični klub Široki, odakle je 2021. godine stigao u klub s Velesajma.

Drugo novo ime u redovima Lavova je 25-godišnji šuter visok 192 cm Fran Došen. On je prošlu sezonu nastupao za Goricu u Prvoj Ligi bilježivši 7.0 poena i 3.7 skokova po susretu, a ranije je nastupao po niželigaškim zagrebačkim klubovima.

Komentari

Povezano