Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dubrava i BSK iznenađujuće slavili u gostima, podjele bodova u Osijeku i Dugopolju

Reprezentativna pauza je u punom toku, ali za hrvatske niželigaše nema odmora pa je tako danas odigrano 10. kolo 1. NL. Odigrana su četiri susreta u istoj satnici, a među njima smo mogli vidjeti okršaje Cibalije i Dubrave, Dugopolja i Opatije, Sesveta i BSK te Zrinskog i Rudeša.

Cibalia je u Vinkovcima dočekala Dubravu koja je na kraju slavila rezultatom od 1:2. Prvi pogodak na utakmici postigao je Dragan Juranović, brat Josipa Juranovića, u 31. minuti. Potvrda pobjede stigla je u 75. minuti, a strijelac je bio Toma Palić, dok je za Cibaliu poraz ublažio Josip Pejić u sudačkoj nadoknadi pogotkom s bijele točke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrava je pobjedom skočila na drugo mjesto poretku iza vodećeg Vukovara, dok je Cibalia nakon dobrog ulaska u sezonu nastavila sa slabijom igrom i pala na šesto mjesto.

U južnom dijelu Hrvatske, na stadionu Hrvatskih Vitezova, Dugopolje i Opatija odigrali su neodlučeno rezultatom 2:2. Prvo poluvrijeme pripalo je gostima koji su poveli u 27. preko Tomislava Glavana te su s tim pogotkom prednosti otišli i na predah. Dugopolje je bolje otvorilo drugu dionicu te su u razmaku od deset minuta preokrenuli utakmicu.

Prvo je Duje Marin Buličić u 53. minuti zabio za poravnanje, a potom je u 63. minuti Dražen Bagarić doveo domaću ekipu u prednost. Nije dugo trebalo Opatiji da se vrati u susret jer je samo četiri minute kasnije Luka Kožić zabio za 2:2 te se taj rezultat do kraja nije mijenjao.

Za Dugopolje je ovo već peti remi u devet kola te se nalaze na desetom mjestu, a Opatija je ovim bodom zauzela treće mjesto i bodovno se izjednačila s Dubravom.

Treći susret bio je onaj Sesveta i BSK u kojem su gosti iz Bijelog Brda u kasnoj fazi utakmice stigli do važne pobjede od 1:3. BSK je u prednost stigao u 40. minuti preko Lazara Vujanića, ali Sesvete su to neutralizirale već u drugoj minuti nastavka kada je donedavni član Varaždina, Lovro Banovec zabio za izjednačenje. Čekalo se sve do 82. minute na novi pogodak, a on je tada stigao zahvaljujući Josipu Tomaševiću koji je BSK vratio u prednost.

Gosti su svoja vrijedna tri boda osigurali u 87. minuti kada je Vujanić realizirao najstrožu kaznu. BSK je ovom pobjedom preskočio Zrinski sa zadnjeg mjesta uz uzakmicu manje, a Sesvete su drugim uzastopnim porazom ostale četvrte.

Četvrti susret današnjeg programa odigrali su Zrinski i Rudeš podjelom bodova pri rezultatu 1:1. Oba pogotka na ovoj utakmici pala su u prvom poluvremenu. Zrinski je poveo u 22. minuti preko bivšeg napadača Hajduka, Ante Vukušića, a sedam minuta kasnije Tin Matić je zabio za Rudeš i postavio konačan rezultat.

Zrinski je ovime prekinuo niz od sedam utakmica bez pobjeda u svim natjecanjima, ali su i dalje u nezavidnoj situaciji sa samo četiri boda na dnu poretka. Rudeš je pod palicom Samira Toplaka nastavio postepen rast u prvenstvu te su trenutno peti.

Sutra je na rasporedu jedna utakmica 1. NL između Orijenta i Jaruna s početkom u 13:30.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano