Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dubrava potpisala Amerikanca, Alkar playa iz Zadra

Bliži nam se početak priprema za košarkašku sezonu u Hrvata, pa sukladno tome i naši klubovi pojačanim angažmanom slažu roster za nadolazeću sezonu.

Tako je novim članom Furnir Dubrave postao Amerikanac Wayne Arnold, koji na istok Zagreba stiže iz kosovskog kluba KB Prizreni-16. Ovom 193 centimetra visokom beku angažman na Kosovu bio je prvi profesionalni, nakon što je u rodnom SAD-u pohađao sveučilišta Cal State Fullerton i Concordia Irvine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prizrenskom dresu Arnold je bilježio 18.0 poena i 3.9 skokova po susretu, ali uz jako loš šuterski učinak. Naime, iz igre je gađao sa svega 38% uspješnosti, trica je bila također na ispodprosječnih 33%, a po šutu je ubacivao mizernih 1.07 poena. Riječ je o atletski nadarenom igraču, koji ima dobre obrambene navike, a kako će se snaći u ligi jačoj od kosovske ostaje nam za vidjeti.

Maksim Matulina u novoj će sezoni dirigirati napadom sinjskog Alkara. Ovaj 20-godišnji Zadranin u matičnom klubu nije dobio pravu priliku, odigravši svega 71 minutu u 17 ulazaka s klupe protekle sezone, dok je za Jazine-Arbanase u Prvoj Ligi bilježio 5.2 poena i 1.8 asistenciju po utakmici. U Jazine-Arbanasima je proveo na posudbi i dvije sezone prije prethodne, a u Sinj odlazi kao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa Zadrom.

Kad smo već kod Zadra, dodajmo ovome da je klub produžio suradnju s jednim od ponajboljih igrača iz prošle sezone, hrvatskim reprezentativcem Darijom Drežnjakom.

Komentari

Povezano