Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dubrovnik preokrenuo Alkara, Cedevita Junior i Šibenka sigurni

Tri susreta 10. kola FAVBET Premijer Lige odigrana su u subotnjem terminu, a u njima su sve tri pobjede odnijeli domaćini tih susreta.

Prvi je odigran u Dubrovniku gdje je istoimeni domaćin ugostio sinjskog Alkara. Odlično su gosti odigrali veliku većinu susreta, imali u nekoliko navrata i dvoznamenkasto vodstvo, ali u završnici susreta se potpuno raspali. Alkar je slobodnim bacanjima Andrije Blatančića sedam minuta prije kraja stigao do vodstva 71:61 i tada su kola za njih krenula nizbrdo. Posljednji koš iz igre na susretu za Sinjane je ubacio upravo Blatančić minutu kasnije, a Gospari su malo po malo smanjivali zaostatak, da bi preko Ivana Vodopije dvije i pol minute prije posljednje sirene i poveli 75:73. Bili su to ujedno i uopće posljednji poeni na susretu, a do kraja su domaćini ubacili tri, a gosti dva slobodna bacanja za konačnih 78:75.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajnu utakmicu ponovno je za Dubrovnik odigrao Petar Dubelj, koji je ubacio 30 poena, a 17 je dodao Filip Vujičić. Kod Alkara se s 19 poena istaknuo Blatančić, dok je double-double učinak od 11 koševa i 16 skokova ubilježio Alok Kuol.

U Košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu, Cedevita Junior je ugostila DepoLink Škrljevo i slavila s 94:81. Utakmica, u kojoj su domaćini vodili od početka do kraja, je riješena krajem treće četvrtine kada Vitamini odlaze na 20-ak poena prednosti, da bi u posljednjim minutama gosti smanjili zaostatak na pristojniju razliku. Vito Kučić za pobjednike je ubacio 22 poena, Kevaughn Allen je dodao 20, a Ivan Karačić 16 uz 13 skokova. Najbolji strijelac Škrljeva je sa 16 koševa bio Karlo Uljarević, a po 12 poena i skokova upisao je Viktor Šarić.

Još jedan susret u kojem je domaćin držao vodstvo od početka do kraja susreta odigran je na Baldekinu, gdje je Šibenka ugostila Bosco i na kraju slavila s 98:77. Armin Hrštić ubacio je 18 poena za Šibenku, a dva manje dodali su Antonio Klarin i Lovro Mandalinić, dok je najbolji strijelac Bosca s 19 poena bio Borna Katanović.

Komentari

Povezano