Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Ajduković ispao u četvrtfinalu Braunschweiga

U četvrtom međusobnom okršaju s Pierre-Huguesa Herbertom, Duje Ajduković nije uspio doći do svoje treće pobjede. Francuz ga je porazio 2-0 u setovima i tako se plasirao među četiri najbolja tenisača na Challengeru u Braunschweigu.

Krenuo je Ajduković s breakom i poveo s 2:0, no od tog trenutka Herbert podiže razinu igre dok Ajduković počinje griješiti. Francuz osvaja osam od idućih devet gemova te dolazi do vodstva 6:3, 2:0. Tada Ajduković osvaja jedan gem za smanjenje na 2:1, no ponovno staje i Herbert dolazi do vodstva 4:1. Ovaj put Splićanin smanjuje breakom te se pokušava vratiti u set. Potvrđuje oduzimanje servisa i približava se na 4:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada se u meč umiješala kiša zbog koje je meč prekinut. Odigrala su se dva gema nakon što je počela kiša, no nakon što je krenuo pljusak, igrači su otišli s terena pri rezultatu 6:3, 4:3 za Herberta.

Na teren su se vratili nešto poslije 14 sati te je Ajduković već na prvom servis gemu Herberta došao do 15-30, no Herbert je to izvukao i poveo s 5:3. Natjerao je zatim Splićanin Francuza da odservira za meč. Francuz nije imao problema sa zaključivanjem meča. Zadržao je svoj početni udarac i upisao pobjedu rezultatom 6:3, 6:4.

Francuz će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča između Roberta Carballes Baene i Christiana Garina. Ajdukoviću slijede kvalifikacije za ATP 250 turnir u Bastadu. Tamo je četvrti nositelj kvalifikacija koje započinju u subotu, 13. srpnja.

Komentari

Povezano