Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Ajduković izborio drugo kolo Braunschweiga

Nakon neuspješne travnate sezone Duje Ajduković vratio se europskoj crvenoj prašini te je prijavio Challenger 125 u Braunschweigu. Tamo je u prvom kolu igrao protiv Stijna Slumpa koji se pokazao kao zahtjevan protivnik. Splićanin ga je ipak svladao s 2-0 u setovima te se probio u drugo kolo.

U prvom setu Ajduković rano dolazi do breaka kojeg ne potvrđuje te se Slump vraća na 2:2. Zatim se do 4:4 igralo bez popuštanja na svojim servisima, a tada Ajduković dolazi do break prilike koju i koristi. Njom je izborio servis za set na kojem izvlači 15-30 i osvaja set sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu smo vidjeli pravu dramu. Ajduković je na svom servisu bio siguran kroz čitavi set dok je Nizozemac jedine probleme imao u završnici seta. Kod 4:4 Ajduković je imao 0-40, a zatim i još dvije break prilike koje ne koristi. Kod 5:5 je imao 0-30, no i to je izvukao Slump te je set odveo u “trinaestu igru”.

Drama se nastavila u tie-breaku gdje je Nizozemac poveo s 4-1. Vratio se Ajduković na 4-4 i izborio zatim i prvu meč loptu na 6-5. Nije ju iskoristio, kao ni iduće tri nakon nje te se do 12-11 za Ajdukovića igralo bez popuštanja. Tada je napokon pokleknuo Slump te je pogodio mrežu i pomogao Ajdukoviću da iskoristi svoju petu meč loptu za 6:4, 7:6(11).

U drugom kolu Ajdukovića čeka ogled s Carlosom Sanchez Joverom, 390. igračem svijeta protiv kojeg u dva susreta još nije ostvario pobjedu.

Komentari

Povezano