Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Ajduković izgubio od Nadala u polufinalu Båstada

Duje Ajduković se u subotu nije uspio plasirati u svoje prvo ATP finale. U Båstadu ga je porazio najbolji igrač na zemljanoj podlozi ikad, Rafael Nadal. Španjolac ga je porazio s 2-1 u setovima i to nakon gubitka prvog seta.

Ajduković u meč nije krenuo impresionirano. Štoviše, napadao je Nadala sa svih strana te je brzo došao do dvostrukog breaka prednosti i vodstva 3:0. Nadal je uspio smanjiti na 3:2, no drugi break nije uspio napraviti te je Splićanin prvi set osvojio sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom Nadal podiže svoju igru te kod 3:2 dolazi do breaka, a zatim i do vodstva od 5:2. Ajduković uspijeva smanjiti na 5:3, no do breaka kojim bi se vratio u set ne dolazi. Nadal tako osvaja drugu dionicu igre sa 6:3 i odvodi meč u odlučujući set.

Tamo Ajduković počinje prestrašeno te vidimo obrnuti scenarij od onog iz prvog seta. Nadal dolazi do dvostrukog breaka prednosti i vodstva od 3:0. Tada ipak Ajduković pronalazi svoju igru s početka meča i smanjuje na 2:3. Zatim se Splićanin u potpunosti vratio u meč sjanim return gemom kod 2:3.

No, kod 3:3 vidimo nekoliko dobrih poena Nadala, a i loših reakcija Ajdukovića. Tako Nadal ponovno dolazi do breaka prednosti u trećem setu. Imao je Ajduković priliku još jednom se vratiti, no Španjolac spašava dvije vezane break prilike i osvaja gem za 5:3. Smanjuje zatim Ajduković na 5:4 i tjera Nadala na servis za meč. Nije iskusni Španjolac imao problema pri završetku meča te je upisao pobjedu sa 4:6, 6:3, 6:4.

Ajduković tako nije uspio ući u svoje prvo ATP finale te mu sada slijedi turnir u Umagu gdje ga očekuje dvoboj s Lucianom Darderijem. Nadalu danas slijedi meč polufinala parova, a zatim u nedjeljnom finalu čeka pobjednika meča između Thiaga Agustína Tirantea te Nuna Borgesa. Protiv jednog od njih dvojice, Nadal će “braniti” naslov iz 2005.

Komentari

Povezano