Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Ajduković jedini od Hrvata uspješan na Pirinejskom poluotoku

Dva Challenger turnira se ovaj tjedan igraju na Pirinejskom poluotoku, jedan u Villeni, a drugi u Bragi. Na njima su nastupila trojica Hrvata, a uspješan je bio samo Duje Ajduković u Španjolskoj. U Španjolskoj je nastupio i Mili Poljičak dok je jedini Hrvat u Bragi, Matej Dodig također upisao poraz, izgubivši od prvog nositelja.

Prvi je na teren izašao Poljičak koji je imao težak zadatak u prvom kolu. Igrao je protiv Kamila Majchrzaka, Poljaka koji je ove sezone pobijedio već dvojicu Hrvata, Luku Mikruta i Bornu Goju. Jedino ga je od hrvatskih predstavnika ove sezone uspio pobijediti Borna Ćorić, a i njega je Majchrzak dobrano namučio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljičak je krenuo solidno u meč, barem na svom servisu te se kvalitetno držao do 3:3. Tada ne koristi 40-15 na svom servisu te dozvoljava Majchrzaku da mu oduzme servis za prvi break u meču. Do kraja seta su obojica čuvala svoje početne udarce te je tako prvi set pripao Poljaku sa 6:4.

U drugom je set ponovno bio izjednačen, no vidjeli smo nekoliko break prilika na obje strane. Najbitnije su bile one pri vodstva Splićanina od 6:5. Tada je Poljičak stigao do set lopte, ali Poljak tada igra sjajan poen te na koncu odvodi set u “trinaestu igru”. Rano je Majchrzak tamo stigao do vodstva te je na kraju iskoristio svoju drugu meč loptu za pobjedu 6:4, 7:6(4).

Paralelno s Poljičkovim drugim setom započeo je i meč Ajdukovića sa Švicarcem Marcom-Andreom Hüslerom. Iako je kroz prvi set više prijetio Splićanin, pobjednik seta bio je Hüsler sa 6:4. Ostatak meča bolji protivnik bio je Splićanin.

U drugom setu stigao je rano do dvostrukog breaka prednosti. Do kraja seta je Švicarac to smanjio na jedan break zaostatka, no svejedno je set pripao Ajdukoviću sa 6:4. I u trećem je Splićanin zaradio dvostruki break prednosti. Ovaj put nije dozvolio Hüsleru da se približi te je sa 4:6, 6:4, 6:2 izborio prolaz u drugo kolo Villene gdje ga čeka Robin Bertrand.

Dodig je nakon uspješnog prolaska kvalifikacija za protivnika u prvom kolu dobio prvog nositelja
Thiaga Agustína Tirantea. Za mladog Osječanina je 97. tenisač svijeta ipak bio prevelik zalogaj. U prvom setu nismo vidjeli niti jednu break priliku te je tako o pobjedniku odlučivao tie-break. Tamo je sa 7-3 bolji bio Argentinac.

U drugom je setu Tirante stigao do breaka već u prvom gemu te je svoj početni udarac sigurno čuvao sve do servisa za meč. Tada je Dodigu dopustio jedinu break priliku u meču koju je i spasio. Nakon toga je stigao do svoje prve meč lopte te ju koristi za pobjedu 7:6(3), 6:4 i plasman u drugo kolo.

Komentari

Povezano