Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Ajduković ostvario najveći uspjeh u karijeri

Hrvatski tenisač Duje Ajduković je danas u njemačkom Luedenscheidu imao dvostruki program. Nakon što je u polufinalu svladao Talijana Raoula Brancaccia koji mu je predao meč u drugom setu, Splićanin je u svom prvom Challenger finalu u karijeri svladao Bolivijca Huga Delliena sa 7:5 6:4 za najveći uspjeh karijere.

Ajduković je u prvom setu u dva navrata dolazio do prednosti od jednog breaka, no oba puta se Dellien uspješno vratio u set. Ipak, treća je bila sreća za hrvatskog predstavnika. Naime, kod 5:5 je iskoristio svoju treću break priliku, a kod 6:5 se suočio s dvije break prigode koje je nizom od četiri uzastopno osvojena poena pretvorio u osvajanje prvog seta sa 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je Ajduković i sasvim pristojnu podršku navijača koji su ga pogurali do osvajanja prvog seta. Suočavanje s posljednje dvije break lopte su izvukle najbolje iz Duje pa smo vidjeli i servis-volej igru kao i par preciznih winnera.

U drugom setu je Duje ponovno prvi došao do breaka i to kod rezultata od 2:2, a kod njegovog vodstva od 4:3 se na Njemačku spustila kiša pa je meč privremeno prekinut. Kod rezultata od 5:3, Ajduković je došao do meč lopte na Dellienov servis, ali je to uspio spasiti Bolivijac.

Duje je propustio još dvije meč lopte na svom servisu, ali četvrta je bila sreća za njegov najveći uspjeh u karijeri. Ovom pobjedom će od ponedjeljka skočiti na 216. mjesto ATP ljestvice što je njegov novi najbolji plasman u karijeri.

Komentari

Povezano