Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Ajduković pobjedom protiv Butvilasa donio drugi bod Hrvatskoj

Nakon pobjede Borne Goje protiv Viliusa Gaubasa na red je došao Duje Ajduković koji je igrao protiv Edasa Butvilasa. Splićanin je do drugog boda za hrvatsku reprezentaciju stigao teže od očekivanog, slavivši s 2-1 u setovima.

Prvi set je Ajduković otvorio s breakom da bi isti izgubio već u idućem gemu. Do kraja seta su relativno lako tenisači osvajali gemove na svojem početnom udarcu. Imao je Splićanin manje probleme te je spasio nekoliko break prilika sredinom seta. To mu je pomoglo da Butvilasu oduzme servis pri rezultatu 5:5. Na servisu za set je imao određene probleme, no na kraju je zaključio set sa 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu je mogao do breaka već u prvom gemu. Međutim, nije uspio iskoristiti 15:40 te je Litavac poveo s 1:0 u drugoj dionici igre. Zatim su ponovno igrači na svom početnom udarcu sigurno držali svoje servise sve do 5:4 za Litavca kada je Butvilas stigao do set lopte koju ne koristi. Set je na kraju odlučen u tie-breaku gdje je Ajduković imao i meč loptu. Nije ju iskoristio te je set pripao Butvilasu.

Odlučujući set nije dobro otvorio Ajduković te je već u prvom gemu trebao spašavati break loptu. Spašena break lopta pomogla mu je da u idućem gemu slomi mladog Litavca. Napravio je break te je isti i potvrdio za vodstvo 3:0. Do kraja meča Ajduković je mirno držao gemove na svom početnom udarcu dok je Butvilasu još jednom oduzeo servis kod 5:2. Tako je sa 7:5, (6)6:7, 6:2 došao do drugog boda za Hrvatsku.

Treći bod tražit će Mate Pavić i Mili Poljičak u ogledu s Ričardasom Berankisom i Pijusom Vaitiekunasom. Meč je na rasporedu u subotu u 14 sati.

Komentari

Povezano