Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Ajduković poražen u četvrtfinalu Challengera u Španjolskoj

Duje Ajduković nije se u petak uspio probiti u svoje novo Challenger polufinale. U četvrtfinalu ga je porazio Kamil Majchrzak koji je ove godine upisao pobjede protiv četvorice hrvatskih tenisača. Poljak je Ajdukovića pobijedio s 2-1 u setovima iako je prvi set pripao Splićaninu.

U prvom setu Ajduković je bio bolji protivnik na primanju servisa te je imao ukupno sedam break prilika. Tek je onu sedmu uspio iskoristiti, a ona je došla nakon gema u kojem je Splićanin Majchrzaku ponudio njegovu prvu break loptu. Tako je kod 4:4 Ajduković stigao do break kojim je “kupio” servis za set. Njega je uspješno i realizirao za 6:4 i vodstvo od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je Ajduković loše otvorio te je Majchrzak brzo odjurio na 0:3. Tada Splićanin smanjuje na 1:3 te dolazi do tri vezane break prilike za potpuni povratak u set. Ne koristi ih te do kraja seta više ne prijeti Poljaku koji sa 6:3 odvodi meč u set odluke.

Tamo su u prva dva gema obojica tenisača zadržala svoje servise da bi onda Majchrzak kod 1:1 stigao do breaka. Ajdukovića je taj break pogodio ponajviše zbog načina na koji je realizirana break prilika. Naime, kod 30-40 na drugom servisu linijski sudac je Ajdukoviću svirao prijestup što je značilo i dvostruku pogrešku.

Nakon toga je Majchrzak osvojio gem na svom početnom udarcu, a zatim je još jednom oduzeo servis Ajdukoviću, ovaj put nakon što Splićanin nije iskoristio 40-15. Došao je Poljak i do petog uzastopnog gema prije nego li je Ajduković osvojio svoj posljednji gem u meču. Na kraju je Majchrzak stigao do pobjede 4:6, 6:3, 6:2 i plasmana u polufinale.

Poljaku je ovo bila četvrta pobjeda protiv hrvatskih tenisača ove sezone. Dosad je slavio protiv Luke Mikruta, Borne Goje, Milija Poljička te sada Ajdukovića. Jedini Hrvat koji ga je u 2024. godini porazio bio je Borna Ćorić koji ga je svladao u Belgiji. Njega sada čeka polufinale dok Ajdukoviću slijedi put u Francusku gdje ga čeka Challenger u Roanneu.

Komentari

Povezano