Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Ajduković poražen u prvom kolu Barcelone

Prvi nastup u glavnom ždrijebu ATP 500 turnira u Barceloni, Splićanin Duje Ajduković imao je protiv iskusnog Argentinca Marca Trungellitija. Ajduković je u Barceloni tražio svoju prvu ATP pobjedu izvan Hrvatske, odnosno, izvan Umaga, a potragu će morati tražiti na nekom drugom turniru jer ga je Argentinac sa 6:2 7:6(3) ispratio kući.

Meč je očekivano krenuo izjednačeno te se do 2:2 igralo bez breakova. Tada je Hrvat na svom servisu pokleknuo te je Trungelliti svoju prvu break loptu realizirao passing winnerom. Argentinac je nastavio u dobrom tonu do kraja seta. Prvo je svoj servis zadržao uz male probleme (30-30), a zatim je Ajdukoviću još jednom oduzeo početni udarac iako je Splićanin imao 30-0. Trungelitti je set zaključio realizacijom svoje druge set lopte te je sa 6:2 poveo 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajduković je ipak podigao razinu igre u drugom setu. Zaustavio je niz od četiri uzastopno osvojena gema Argentinca osvajanjem svog servisa. Zatim je napravio svoj prvi break u meču nakon kojeg je isti i potvrdio za vodstvo 3:0. Mogao je Hrvat i do dvostrukog breka prednosti, ali nije iskoristio 0-30 te je Trungelliti smanjio na 3:1. Već u idućem gemu to je koštalo Ajdukovića. Uspio je spasiti tri break lopte, ali četvrtu je Argentinac iskoristio te se potpuno vratio u set. Kod vodstva od 4:3, Ajduković je imao dvije prilike za oduzimanje servisa, ali nije iskoristio niti jednu te je set i dalje ostao u egalu. Do tiebreaka se zatim igralo bez break lopti, a u ”trinaestoj igri” je bolji bio Argentinac sa 7-3.

Ajduković će tako morati još neko vrijeme pričekati na prvu pobjedu koja nije na ATP turniru u Umagu. Splićaninu sada slijedi pauza od tjedan dana prije kvalifikacija za Masters turnir u Madridu dok Trungellitija u drugom kolu čeka Čileanac Nicolas Jarry, deveti nositelj turnira.

Komentari

Povezano