Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Ajduković predajom do drugog kola Saint-Tropeza; Gojo prosuo nemoguće

U Saint-Tropezu se ovaj tjedan igra Challenger turnir, a Hrvatska u Francuskoj ima dvojicu predstavnika, Duju Ajdukovića i Bornu Goju. Nakon dobrih Davis Cup nastupa samo je Ajduković stigao do pobjede. Njemu je nakon osvojenog prvog seta predao Kyrian Jacquet dok je Goju zaustavio Kamil Majchrzak.

Ajduković je kao prvi nositelj turnira u meč protiv Jacqueta ušao kao favorit te je to i opravdao breakom u trećem gemu seta. Do kraja prve dionice svoj servis nije gubio niti jednom te je sa 6:4 došao do vodstva od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu ponovno radi break u trećem gemu, no ovaj put je nakon tog breaka Francuz zatražio medicinski timeout nakon kojeg je i predao meč. Splićanina tako u drugom kolu čeka pobjednik meča između Martina Damma i Alexisa Gautiera.

Gojo je u Davis Cupu pokazao naznake svoje stare igre te je sličnu igru prezentirao i u prvom setu protiv Majchrzaka. Na svom servisu nije imao problema, no ni Poljak nije gubio svoje servise. Tako se prvi set odlučio u tie-breaku gdje je bolji bio Gojo sa 7-2.

U drugom setu vidimo prvi break u meču, a do njega stiže Majchrzak. Međutim, tada Gojo pronalazi bolju igru te osvaja tri gema u nizu za vodstvo 4:2. Činilo se tada kako će Splićanin lako doći do pobjede. No, to se nije dogodilo. Štoviše, Gojo gubi devet gemova u nizu.

Tako je Poljak nakon osvojenog drugog seta stigao i do prednosti od 5:0 u trećem. Tada Gojo ipak osvaja jedan gem kako ne bi došlo do “bicikla” u trećem setu. Smanjio je zatim i na 5:2 iako je Majchrzak stigao do 40-15. Stigao je Gojo i do trećeg gema u nizu, no tada je stao. Imao je priliku stići i do potpunog povratka; došao je do break prilike koju ne koristi te je na kraju Poljak slavio sa (2)6:7, 6:4, 6:3. Majchrzaka u drugom kolu čeka ogled s pobjednikom meča između Lucasa Poullaina i Harolda Mayota.

Komentari

Povezano