Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Ajduković preokretom svladao Forejteka za drugo kolo Splita

Nakon što su Matej Dodig i Luka Mikrut svoje mečeve prvog kola Challengera u Splitu uspješno odradili, na Centralni teren je izašao drugi nositelj turnira, Duje Ajduković. Splićanin je za turnir u rodnom gradu dobio pozivnicu organizatora budući da je zakasnio s prijavom turnira. Jonas Forejtek dobro je namučio Ajdukovića, ali Splićanin je na kraju pronašao rješenje i odnio pobjedu s 2-1 u setovima.

Ajduković i Forejtek su u meč krenuli sigurnom igrom na svom servisu. Prva četiri gema prošla su bez break prilika da bi u petom Duje imao pet prilika za oduzimanje servisa. Prvo nije iskoristio tri vezane prilike da bi mu Čeh spasio i dodatne dvije koje je Splićanin izborio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 5:5 se igralo bez gubljenja servisa da bi prvo Duje napravio break kojim je izborio servis za set. Isti taj servis za set Duje je propustio iskoristiti. S četiri neforsirane greške u gemu Ajduković je poklonio Forejteku break s kojim je Čeh izborio 13. igru.

Tiebreak je bio pun povrataka. Forejtek je poveo s 2:0 da bi se Duje vratio na 2:2. Čeh zatim osvaja dva poena u nizu na što mu Duje uzvraća istom mjerom. Od 4:4 igrači su zaredali s četiri poena zaredom na svom servisu te se došlo do 6:6. Tada Duje radi minibreak kojim je izborio drugu set loptu. Splićanin set loptu nije iskoristio radi loše procjene pustivši loptu za koju je mislio da će otići van granica igrališta. Ajduković nakon toga gubi još dva poena u nizu te Forejtek osvaja set s 9-7 u 13. igri.

Drugi set je također donio zanimljiv razvoj događaja. Kod otvaranja seta Ajduković je svoj servis izgubio te je krenuo s breakom zaostatka u nastavak. Break je odmah vratio te se do 3:3 igralo bez većih problema na servisu za tenisače. Tada Duje na svom servisu spašava 0-40 i još jednu break loptu. Kod 4:3 radi break te si daje priliku za završiti set.

Kao i u prvom setu, Duje radi četiri neforsirane greške te se Forejtek vraća u set. Kod 5:4 je Ajduković imao lijepu priliku doći do nekoliko set lopti. Kod 0-30 je promašio lagani backhand da bi i kod 15-30 napravio grešku backhandom te je Forejtek na kraju osvojio gem za poravnanje na 5:5. Set ipak nije otišao u tiebreak već je Duje kod 6:5 iskoristio svoju prvu set loptu za odlazak u treći set.

Odlučujući set krenuo je dobro za Ajdukovića. Već kod 1:0 je Čehu oduzeo servis te je svojom prvom potvrdom breaka brzo došao do vodstva 3:0. Forejteku je servis oduzeo još jednom kod 4:1 te je sigurno odservirao za meč i pobjedu (7)6:7 7:5 6:1.

Pobjeda Ajdukovića znači i da su sva trojica Hrvata s pozivnicom došla do drugog kola Splita. Ajduković u drugom kolu ima težak zadatak jer mu je protivnik bivši top 50 igrač, Benjamin Bonzi.

Komentari

Povezano