Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Ajduković u Barceloni došao do uspjeha karijere

U završnom kolu kvalifikacija ATP 500 turnira u Barceloni Duje Ajduković igrao je protiv važnog rivala iz 2023. godine. Protiv Oriola Roce Batalle lani je igrao dva puta. Prvi put ga je pobijedio u Lüdenscheidu, mjestu gdje je Ajduković došao do svog prvog Challenger naslova. U drugom meču bolji je bio Katalonac te je tada u tri seta zaustavio Hrvata u finalu Brage. U Barceloni je Ajduković ponovno došao do vodstva od 2:1 u međusobnim ogledima svladavši Roca Batallu s 2:0 u setovima.

Ajduković je u meč krenuo dobro te je kod rezultata 1:1 oduzeo Kataloncu servis. Ipak, Roca Batalla mu je u idućem gemu napravio rebreak. Ajduković je do nove prednosti stigao breakom pri rezultatu 3:3. U idućem gemu ovaj put nije popustio te je potvrdio break za 5:3. Kod 5:3 ne koristi jednu set loptu te je bio primoran odservirati za set. Hrvat je to i uspio te je sa 6:4 došao do vodstva od 1-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I drugi set je krenuo po planu za Ajdukovića. Opet je kod 1:1 napravio break. Razlika u odnosu na prvi dionicu meča je ta što je ovaj put uspio kod 2:1 zadržati servis. To je napravio uz jednu spašenu break priliku. Splićanin je dobru igru nastavio i u idućem gemu. Realizirao je svoju treću break loptu te je odjurio na prednost od 4:1.

Priči ipak nije bio kraj nakon dolaska do dvostrukog breaka prednosti. U idućem gemu Roca Batalla oduzima servis Ajdukoviću te smanjuje na 4:2. Obojica su zatim držali svoje početne udarce do kraja što je značilo da je Splićanin došao do pobjede od 6:4 6:4.

Ajdukoviću ova pobjeda donosi uspjeh karijere. Splićanin se pobjedom protiv Katalonca u Kataloniji prvi put plasirao u glavni ždrijeb ATP 500 turnira. U prvom kolu mogući protivnici su mu Roberto Carballes Baena, Tomáš Macháč, Dušan Lajović, Pedro Cachin, Martin Landaluce ili jedan od kvalifikanata koji su se zajedno s njim plasirali u turnir.

Komentari

Povezano