Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Ajduković u Båstadu došao do svoje prve ATP pobjede izvan Hrvatske

Duje Ajduković je na ATP turniru u Båstadu u utorak izborio drugo kolo. Splićanin je u Švedskoj prvo prošao kvalifikacije da bi u prvom kolu glavnog ždrijeba s 2-0 u setovima svladao Lucu van Asschea. Ajduković je tako došao do svoje druge ATP pobjede, prve koja nije u Umagu.

Krenuo je Ajduković dobro na returnu te je imao 15-40. Tada Francuz osvaja šest poena u nizu, odnosno, osvaja gem i dolazi do 0-30 na servisu Splićanina. Na kraju dolazi do dvije break prilike te koristi prvu za 2:0. Ipak, Ajduković se vraća već u idućem gemu. Dolazi do dvije break lopte, koristi drugu te smanjuje na 2:1, a potom i izjednačuje na 2:2. Nastavio je Splićanin dobro i u nastavku te je od zaostatka 2:3 osvojio četiri gema u nizu. Tako je osvojio prvi set sa 6:3 što mu je bio i prvi set u glavnom ždrijebu van Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj dionici igre do breaka je došao kod vodstva 2:1 kada mu Francuz pomaže s dvostrukom pogreškom. Do kraja meča Splićanin nije imao problema te je sa 6:3, 6:3 ostvario pobjedu i plasman u drugom kolu.

Tamo ga čeka ogled s Pavelom Kotovom koji se u drugo kolo plasirao već u ponedjeljak pobjedom nad Christianom Garinom.

Komentari

Povezano