Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Ajduković u Båstadu izborio svoje prvo ATP četvrtfinale

Duje Ajduković u Båstadu igra turnir karijere. Nakon prođenih kvalifikacija, u glavnom ždrijebu je ostvario dvije pobjede. U prvom kolu je svladao Lucu van Asschea s 2-0 da bi u srijedu pobijedio Pavela Kotova s 2-1 u setovima te je tako izborio plasman u svoje prvo ATP četvrtfinale.

Prvi set protekao je bez breakova, jedino je Kotov imao prilike za oduzimanje servisa u sedmom gemu seta, no tada je Ajduković spasio sve tri break lopte koje je imao Rus. Set je odlučen u tie-breaku kojeg je Rus otvorio s 3-0 da bi onda Splićanin osvojio pet poena u nizu. Smanjio je Rus na 5-4, no Ajduković radi novi mini break te dolazi do dvije set lopte koje ne koristi. Ne realizira ni treću, ali na četvrtoj ipak zaključuje set sa 9-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskoristio je Hrvat momentum iz prvog seta te je u drugom on bio taj koji prvi radi break. Poveo je s 3:1, no tada se gasi. Gubi pet gemova u nizu, a samim time gubi i set sa 6:3 te se odlazi u odlučujući treći set.

Tamo obojica tenisača drže svoje servis gemove do 3:2 za Ajdukovića koji tada radi jedini break u trećem setu. Došao je na kraju do pobjede rezultatom 7:6(7), 3:6, 6:3.

Plasirao se tako u četvrtfinale gdje ga čeka Thiago Monteiro koji je izbacio Caspera Ruuda s 2-0 u setovima. Meč je na rasporedu u petak te tako Ajduković prvi put ovaj tjedan ima dan odmora.

Komentari

Povezano