Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Ajduković u Madridu došao na korak od uspjeha karijere

U trećim Masters kvalifikacijama Duje Ajduković ponovno je došao na korak od uspjeha karijere. Došao je do druge pobjede protiv Pierre-Huguesa Herberta. Francuza je svladao s 2-0 u setovima te se plasirao u drugo kolo kvalifikacija Mastersa u Madridu.

Gemovi su na servisima bili izjednačeni, ali bez break prilika. Tako se igralo do 2:2. Tada Ajduković dolazi do ukupno šest break lopti. Uspijeva iskoristiti šestu te dolazi do oduzimanja servisa. Već u idućem gemu spašava jednu priliku za obrat te svoj servis drži sve do servisa za set. Tada ne koristi 40-15 te s dvostrukom servis greškom vraća Herberta u set. Kod 5:5 Splićanin igra sjajan gem gdje s dva passing winnera te jednim forehand winnerom dolazi do novog servisa za set. Nakon 40-0 malo je zakomplicirao gem, ali na svojoj petoj set lopti odigrava kvalitetan drop volej te osvaja prvi set sa 7:5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem gemu drugog seta Ajduković je mogao potpuno preuzeti kontrolu. Međutim, nije iskoristio dvije break prilike, a posebno može žaliti za onom u kojoj je odabrao krivu opciju prilikom passinga. Nije ga to koštalo u idućem gemu te se brzo vratio na 2:2. Kod 2:2 dolazi do break lopte nakon Herbertovih 40-0. Nju ne koristi te Francuz dolazi do vodstva 3:2. Do 5:5 se igralo bez ikakvih prilika na servisu. Tada Ajduković uz malu pomoć Francuza, a i svojom odličnom igrom dolazi do tri vezane break prilike. Realizirao je prvu sjajni returnom te je izborio servis za meč. Splićanin koristi svoju drugu meč loptu za 7:5 te dolazi na korak od glavnog ždrijeba Madrida.

U finalnom kolu kvalifikacija igrat će protiv još jednog Francuza. S druge strane mreže vrebat će Richard Gasquet. Iskusni Francuz pokušat će zaustaviti Ajdukovića u naumu da se po prvi put plasira u glavni ždrijeb nekog Masters turnira.

Komentari

Povezano