Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Ajduković u Španjolskoj stigao do novog Challenger četvrtfinala

Duje Ajduković se u četvrtak plasirao u novo Challenger četvrtfinale, ukupno sedmo ove sezone. U španjolskoj Villeni je Splićanin u drugom kolu bio bolji od Robina Bertranda s 2-0 u setovima.

Nije dobro krenuo meč za Ajdukovića te je meč otvorio dvostrukom pogreškom, a u istom tom gemu je i izgubio svoj početni udarac. Imao je priliku za povratak kod zaostatka 1:2, no Francuz je uspješno spasio sve tri prilike koje je Splićanin imao. Ipak, kod 2:3 se Ajduković vraća; osvaja gem na primanju servisa bez izgubljenog poena te poravnava na 3:3. Do kraja seta nije bilo break prilika te se o pobjedniku seta odlučivalo u tie-breaku. Tamo je Ajduković dominirao te je slavio sa 7-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momentum iz “trinaeste igre” prenio je i na drugi set te je već u prvom gemu seta Bertrandu oduzeo servis. Nastavio je Ajduković servirati dobro te na svom početnom udarcu nije imao probleme. Tako je i stigao do vodstva 4:2 kada radi novi break kojim “kupuje” servis za meč. Na njemu uz spašenu break loptu zaključuje meč za sedmo Challenger četvrtfinale sezone.

Za svoje četvrto Challenger polufinale u 2024. godini igrat će protiv pobjednika meča između Kamila Majchrzaka i Jiříja Veselýja.

Komentari

Povezano