Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Ajduković ušao u finalno kolo kvalifikacija za ATP Bastad

U nedjelju su na ATP turniru u Bastadu krenule kvalifikacije, a tamo je jedini hrvatski predstavnik, Duje Ajduković, bio uspješan. Splićanin je u meču s Dmitryjem Popkom slavio s 2-0 u setovima.

Već u prvom gemu meča Ajduković je pokazao da je u Švedsku došao s ciljem plasmana u glavni ždrijeb. Oduzeo je Popku servis, iskoristivši drugu break loptu te je sebi otvorio put prema osvajanju prve dionice igre. Novo oduzimanje servisa vidjeli smo kod 3:1 kada ponovno Splićanin radi break. Osvaja zatim i svoj servis te dolazi na 5:1. Tada ima 0-40 koje Kazahstanac izvlači i smanjuje na 5:2, no Ajdukovića to nije smelo te je na svom servisu iskoristio ukupno petu set loptu za 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu vidjeli smo izjednačeniji meč, no opet je Ajduković bio taj koji je prijetio. Nije iskoristio break loptu kod 2:2, a ni prvu kod 3:3. Treća je bila sretna te se Splićanin breakom za 4:3 približio finalnom finalnom kolu kvalifikacija. Do kraja meča na svom servisu nije imao problema te je upisao pobjedu sa 6:2, 6:4.

Za nastup u glavnom ždrijebu igrat će sigurno protiv Španjolca s obzirom na to da Nikolas Sanchez Izquierdo i Alejandro Moro Canas igraju međusobno u prvom kolu. U Bastadu će igrati i nešto poznatiji Španjolac, Rafael Nadal, koji u prvom kolu igra protiv Lea Borga, sina legendarnog Björna Borga.

Komentari

Povezano