Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Čop hat-trickom srušio Dinamo

Nakon malo više od mjeseca dana pauze vratio se SuperSport HNL. U odgođenoj utakmici 4. kola snage su na Maksimiru odmjerili Dinamo i Lokomotiva. Susret se trebao igrati na Kranjčevićevoj, ali je prebačen na Maksimir zbog lošeg travnjaka u “ulici pjesnika”. Duje Čop s tri pogotka srušio je Dinamo za velikih 0:3 na semaforu.

Odmah u prvoj minuti vidjeli smo prvu prigodu na utakmici. Dinamova prinova iz Slaven Belupa Arber Hoxha prošao je po lijevoj strani i nabacio, a Arijan Ademi bio je zamalo neprecizan. Nakon toga uslijedio je one man show u režiji Duje Čopa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 5. minuti Silvio Goričan izveo je slobodan udarac, a Čop je bio najviši u skoku te glavom od vratnice poentirao za 0:1. Samo dvije minute kasnije već je pisalo 0:2 na semaforu. 33-godišnji napadač izbio je sam iskosa pred Danijela Zagorca i majstorski ga prebacio za udvostručenje vodstva. Čop oba pogotka nije proslavio iz poštovanja prema bivšem klubu.

Nakon početnog šoka Dinamo je preuzeo inicijativu, ali sve do pred sam kraj poluvremena nije stvorio izrazitu prigodu. Najbolje što su imali dogodilo se u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je Mauro Perković pucao nakon jedne gužve u kaznenom prostoru, ali Nikola Čavlina odličnom obranom spriječio je smanjenje vodstva.

U 47. minuti Takuro Kaneko prošao je po desnoj strani i nabacio, njegov centaršut pronašao je glavu Frana Brodića koji je na poluvremenu ušao s klupe, ali bivši igrač Varaždina i Gorice pucao je pored vrata. Dvadeset minuta kasnije, kapetan Dinama Arijan Ademi nakon udarca iz kuta glavom je uzdrmao gredu.

Goričan je u 75. mogao odvesti Lokose na tri razlike, no njegov udarac završio je na vanjskom dijelu mreže. U 86. Dario Špikić imao je odličnu prigodu za vratiti Dinamo u susret, no u mat situaciji neobjašnjivo je išao proigrati suigrača. Zato je samo minutu kasnije, na drugoj strani Duje Čop iskoristio prigodu u kojoj se našao te ljevicom zabio za 0:3 i svoj hat-trick.

Sergej Jakirović pokušao je sve da izbjegne poraz, ali nije mu bilo spasa. Na poluvremenu promijenio je formaciju na tri iza, Kaneko je igrao lijevo, Špikić desno, no sve je to bilo nedovoljno za svladati igrače Silvija Čabraje. Lokomotiva je tek drugi put u svojoj povijesti slavila na Maksimiru. U sljedećem kolu Dinamo ide u Pulu, dok će Lokosi u obližnju Veliku Goricu.

Komentari

Povezano