Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Duje Markovina preokretom do drugog kola Splita

Nakon što je Mili Poljičak ranije prošao u drugo kolo ITF turnira u Splitu, isto je napravio i Duje Markovina. Splićanin je s 2:1 u setovima svladao Austrijanca Sebastiana Sorgera. Time je 16-godišnjak došao do druge pobjede u seniorskoj karijeri.

U prvom setu je Markovina prvi mogao doći do breaka, ali nije iskoristio dvije vezane break prilike. Sorger je to kaznio tek kod 2:2 kada radi break. Splićanin mu odmah radi rebreak, ali nakon toga gubi tri gema u nizu te prvi set odlazi na Sorgerovu stranu sa 6:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je krenuo s četiri uzastopna breka sve dok kod 2:2 Sorger nije zadržao svoj servis. Svoje početne udarce igrači su držali do 4:4 kada Markovina koristi svoju drugu break priliku te dolazi do servisa za set koji i koristi za osvajanje seta sa 6:4.

U odlučujućem setu Markovina se brzo odvaja na 4:0 te do kraja meča ne gubi svoj servis za konačnu pobjedu 3:6 6:4 6:2.

Splićaninu je ovo druga pobjeda u karijeri. U Opatiji je došao do svoje prve, a učinak je dodatno popravio nastupom u svom rodnom gradu. Za uspjeh karijere igrat će protiv pobjednika meča između Valeria Peruzze i Alberta Bronzettija.

Komentari

Povezano