Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dušan Tadić se oprostio od reprezentacije Srbije

Kapetan srpske nogometne reprezentacije Dušan Tadić više neće igrati za reprezentaciju. Na svom Instagramu je objavio priopćenje kojim se oprostio od Orlova.

“Ovim priopćenjem želim se obratiti svim ljubiteljima nogometa. Težim tome da budem korektan i direktan, koliko je to moguće, kao što je bilo tijekom izjava na Europskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostajem pri stavovima koje sam iznio. Naglašavam da nisam imao namjeru uvrijediti suigrače ili bilo koga drugoga tko je bio dio momčadi Srbije u Njemačkoj, tako da imam potrebu posljednji put objasniti određene stvari oko kojih znam da postoje polemike. Dalje, osnovni razlog ovog priopćenja je taj da sam donio odluku o oproštaju od dresa reprezentacije Srbije.

Bih li mogao i u budućem periodu biti koristan, neka procijeni struka, javnost ili tko već smatra da je pozvan o tome diskutirati i tko misli da je dio nogometnog ambijenta”, poručio je Tadić.

Srbija je na Euru izgubila od Engleske te odigrala neriješeno sa Slovenijom i Danskom. Tim rezultatima je ispala u grupnoj fazi. Tadić je nakon poraza od Engleske prozvao izbornika Dragana Stojkovića Piksija jer nije bio u početnoj postavi te je rekao kako smatra da je najbolji igrač u reprezentaciji.

Požalio se i jer nije dobio veću minutažu u odlučujućem susretu protiv Danske, u kojem Srbija nije uspjela doći do potrebne pobjede, naglasivši kako je Luka Modrić i dalje nezamjenjiv u Hrvatskoj iako je tri godine stariji od njega. Stoga dio srpskih medija Tadićevu odluku smatra kao rezultat trzavica s izbornikom.

Prema podacima Transfermarkta, Tadić je klupsku karijeru započeo u Vojvodini, u čijim je mlađim uzrastima igrao. Nizozemski Groningen doveo ga je 2010. za 1.1 milijun eura, potom je Twente godinu kasnije platio 5.5 milijuna eura, da bi Southampton 2014. iskrcao 14 milijuna eura.

U Engleskoj je proveo četiri godine, a onda ga je Ajax doveo za 13.7 milijuna eura. U Fenerbahčeu je, pak, od prošle godine i ugovor mu vrijedi do ljeta 2025. godine.

Komentari

Povezano