Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dva hrvatska nogometaša putuju na pripreme s Bayernom

Kako to već obično biva, klubovi na pripreme sa seniorskom ekipom uvijek povedu nekoliko talentiranih igrača iz mlađih uzrasta. Tako je i trener Bayerna Thomas Tuchel na zimske pripreme u Portugalu odlučio povesti sedmoricu mladića među kojima se nalaze i dva hrvatska nogometaša, Lovro Zvonarek (18) i Ljubo Puljić (16).

Zvonarek je otprije poznat javnosti kao bivši veznjak Slaven Belupa koji je u ljeto 2022. Koprivnicu zamijenio Münchenom, dok je Puljić pak mladić iz Vinkovaca koji je prošlog ljeta u Bayern stigao iz Osijeka u transferu od 2,8 milijuna eura. Uz njih se na popisu nalazi i australski vratar hrvatskih korijena Anthony Pavlešić (17) koji trenutno nastupa za Australiju, ali za kojeg također postoji interes Hrvatskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemci Zvonareka predstavljaju kao igrača koji je u Hrvatskoj proglašen velikim talentom kojeg je Bayern u ljeto 2022. doveo za 1,8 milijuna eura i koji je sa 16 godina, 11 mjeseci i 16 dana postao najmlađi kapetan u nekom hrvatskom prvoligašu. S prvom momčadi prvi put trenirao je odmah po dolasku pod vodstvom Juliana Nagelsmanna, a sada se sve više nameće u konkurenciji prve ekipe.

To pokazuje i uvrštavanje u kadar za dvije utakmice Bayerna ove sezone, protiv Saarbrückena u Kupu i prvenstvenoj utakmici protiv Hoffenheima. Isto tako, Zvonarek redovno nastupa za drugu ekipu Bayerna koja se natječe u regionalnoj ligi, a ove sezone je nastupio u 15 utakmica te pritom upisao šest golova i šest asistencija.

S druge strane, Puljića predstavljaju kao snažnog braniča sjajnih igračkih vještina te napominju kako ima sjajan karakter i uvijek daje sve od sebe. Prvotno je igrao za Bayernovu U-17 momčad, prošle jeseni je prebačen u juniorsku momčad, a na svoj seniorski debi još uvijek čeka.

Komentari

Povezano