Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dva igrača s NBA iskustvom stižu u Cibonu

KK Cibona je danas predstavila dva nova pojačanja uoči nadolazeće sezone. Prvi od njih je američki bek Anthony “Cat” Barber koji će putem Zagreba poći iz momčadi Porta gdje je proveo prethodnu sezonu. 185 centimetara visoki Barber je igrao za veliki broj klubova tijekom svoje karijere od kojih vrijedi izdvojiti angažman u NBA ligi za Atlanta Hawkse tijekom sezone 2021./2022.

Barber je u sezoni 2023./2024. u prosjeku bilježio 19,6 poena, 4,7 skokova, 5,2 asistencije i 1,1 ukradenu loptu. Njegova sveučilišna karijera na NC Stateu je bila impresivna, a njen vrhunac je bio u trećoj godini kada je s 23,5 poena po utakmici bio među vodećim strijelcima u NCAA-u, što mu je donijelo mjesto u All-ACC First Teamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Barbera, Cibonu je ojačao i Peter Jok koji je predstavljao Južni Sudan na OI u Parizu. Južnosudanac koji najviše obitava na poziciji krila, je visok 197 centimetara, a zadnji angažman je imao za razvojnu momčad Miami Heata imena Sioux Falls Skyforce i kanadski tim Ottawa BlackJacks. U Europi je nosio dresove francuskog francuskih i španjolskih timova, dok i on ima zapamćenu karijeru na koledžu gdje je na Iowi u senior sezoni bio najbolji strijelac Big Ten konferencije s 19,9 poena po utakmici. Jok je i nakon NCAA-a bio u NBA okruženju kroz ljetnu ligu i razvojni tim Phoenix Sunsa.

Ovim pojačanjima, Cibona cilja ojačati svoju ekipu i donijeti potrebnu dubinu u borbi za nadolazeće izazove.

Komentari

Povezano