Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dva zgoditka Pašalića za pobjedu Rijeke i ulazak u četvrtfinale Kupa

Nakon što je Osijek uz ponešto muke preskočio Slavoniju iz Požege u prvoj utakmici osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa, drugi susret ove faze natjecanja odigrali su na Rujevici Bednja iz Beletinca i Rijeka. Namjerno smo prvoligaša naveli na drugom mjestu, jer Rijeka je opet zamijenila domaćinstvo te kao formalni gost odigrala na svom terenu – što je bio slučaj i u šesnaestini finala Kupa protiv Neretvanca.

Ove su se dvije momčadi već susrele u sklopu drugog najjačeg klupskog natjecanja u Lijepoj našoj, bilo je to u šesnaestini finala sezone 2015./16., kada su Bijeli na gostovanju u Beletincu slavili s visokih 0:10. Zabijali su za goste u tom slavlju Moisés, Marin Tomasov (4), Miral Samardžić (2), Bekim Balaj, Roman Bezjak i Filip Bradarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeci je ovo bio jubilarni 30. put u osmini finala Kupa Hrvatske, Bednji je to pak bio prvi put da su stigli toliko daleko. Prethodno su, ne računajući aktualnu sezonu, u četiri navrata stizali do šesnaestine finala gdje su ih izbacivali Rijeka, zaprešićki Inter (2019.), Osijek (2022.) i Rudeš (2023.).

Drugoplasirana momčad Elitne ŽNL Varaždin do četvrtfinala je došla preskočivši Belišće, te prethodno drugog primorskog predstavanika u Kupu ove sezone – Orijent. Trener momčadi iz Beletinca, nekadašnji hrvatski reprezentativac Andrija Balajić, od prve je minute na teren poslao sljedeću jedanaestorku: Galoši – Horvat, Žganec, Džijan, Puškadija – Vesenjak, Bosilj, Hojski – Geljić, Kulji, Herceg.

Koliko je ovaj dvoboj ozbiljno shvatio Radomir Đalović pokazao je odabirom startne momčadi. S obzirom na vikend dvoboj protiv Lokomotive u prvoj postavi vidjeli smo tek četiri izmjene: Niko Galešić zaigrao je umjesto Stjepana Radeljića u srcu obrane, Marijan Čabraja krenuo je na lijevom beku umjesto Mladena Devetka, Amer Gojak u veznom je redu zamijenio Dejana Petroviča, te je Gabriel Rukavina na lijevom krilu zaigrao ispred Nike Jankovića.

Prvo je poluvrijeme proteklo uz očekivanu terensku dominaciju momčadi s Kvarnera koja je kreirala i nekoliko konkretnih prilika, no realizaciji istih ispriječila se nepreciznost igrača u bijelim dresovima kao i raspoloženi vratar Marko Galoši. Na poluvrijeme se tako otišlo s 0:0, a Crnogorac na klupi prvoligaša bio je prisiljen svog kapetana zamijeniti u 42. minuti zbog ozljede. Ivan Smolčić tako je napustio teren a njegovo je mjesto zauzeo Bruno Bogojević.

Taman kada je nervoza na terenu i vidno krenula lagano rasti jer nisu mogli do pogotka, konačno smo u drugom poluvremenu vidjeli hvalevrijednu akciju. Gabriel Rukavina imao je prvi uspješni prodor na utakmici u 59. minuti, prošavši svog čuvara na lijevoj strani, te potom ubacio za Marca Pašalića koji je nečuvan glavom poslao loptu u mrežu za 0:1 Rijeke.

Samo tri minute kasnije Rijeka i Pašalić udvostručili su skor. Krilni napadač našao se na centralnoj poziciji, izostao je protivnički blok a riječki reprezentativac na sebi svojstven način “žabicom” s dvadesetak metara naciljao malu mrežu za 0:2.

Nakon toga je utakmica ušla u mirne vode, da bi na samom izmaku regularnog vremena do svog drugog ovosezonskog pogotka stigao i mladi Šimun Butić koji je mirno poentirao nakon lijepog proigravanja Dominika Dogana i izlaska u direktni dvoboj s protivničkim vratarom.

Komentari

Povezano