Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dvije hrvatske tenisačice došle na prag Roland Garrosa, Ružić propustila pet meč lopti

Danas smo na terenima Roland Garrosa gledali ukupno 64 meča kvalifikacija za drugi teniski Grand Slam sezone. Ljubitelji tenisa u Hrvatskoj su tako gotovo tijekom cijelog dana imali što za gledati s obzirom da smo danas imali šest predstavnika u Parizu.

Treći dan i drugo kolo kvalifikacija je otvorio svehrvatski dvoboj između Jane Fett (WTA – 126.) i Lee Bošković (WTA – 210.) u kojem je Jana opravdala status favorita te je slavila sa 6:3 6:2 u njihovom trećem međusobnom meču. Na putu do četvrtog ulaska u glavni ždrijeb Grand Slama i prvog u glavni ždrijeb Roland Garrosa, Vrbovčanki stoji Turkinja Zeynep Sonmez (WTA – 157.) koju je svladala u oba dosadašnja meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otprilike kada i njih dvije, na teren je izašao Duje Ajduković (ATP – 130.) koji je nažalost poražen s 2-0 u setovima te će još uvijek morati pričekati na nastup u glavnom turniru Grand Slama. Od njega je sa 7:5 6:4 bolji bio domaći tenisač Geoffrey Blancaneaux (ATP – 277.). Njegovim porazom je Hrvatska ostala na samo jednom muškom predstavniku u glavnom turniru, Borni Ćoriću.

Bez nastupa na Roland Garrosu je ostala i 18-godišnja Petra Marčinko (WTA – 225.). Ona je danas preko puta mreže imala Moyuku Uchijimu (WTA – 80.), tenisačicu koja je slavila u svakom od posljednjih 16 odigranih mečeva, a taj niz je nastavila i danas laganim trijumfom od 6:4 6:2.

Jani Fett se u finalu kvalifikacija priključila sjajna Lucija Ćirić-Bagarić (WTA – 185.) koja je sa 6:2 6:3 porazila Kanađanku Rebeccu Marino (WTA – 164.). Dubrovkinja će za prvi ulazak u glavni turnir Grand Slama igrati protiv 17-godišnje Japanke Sarah Saito (WTA – 251.).

Jako blizu prolaska u finale kvalifikacija je bila Antonia Ružić (WTA – 214.) koja je u posljednjem meču čitavog dana propustila čak pet meč lopti u trećem setu protiv Kanađanke Marine Stakusic (WTA – 184.) te je na kraju poražena sa 3:6 6:4 6:7.

Komentari

Povezano