Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dvoboj doppietta u Romi, De Ketelaere zabio u debiju za Atalantu

Otvaranje novog izdanja talijanske Serie A u nedjelju su otvorili ogledima Roma i Salernitana te Sassuolo i Atalanta. Prvonavedeni su na koncu odigrali 2:2, dok je Atalanta slavila na gostovanju s 0:2.

Andrea Belotti je nakon više od odinu dana apstinencije od svog glavnog zadatka – zabijanja golova, konačno vratio pozitivne radne navike. Već u 8. minuti zabija za vodstvo Giallorossa da bi mu sreća ipak bila uskraćena podignutom zastavicom koja je označila zaleđe Talijana. U regularnoj se poziciji zato Belotti našao u 17. minuti kada je asistenciju Diega Llorentea proslijedio u mrežu za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogla je Roma preko Gianluce Mancinija i do povećanja vodstva, da bi propuštenu priliku prije kraja poluvremena kaznio veteran i ikona u gostujućim redovima. Antonio Candreva zabio je za izjednačenje u 36. minuti po asistenciji Lassane Coulibalyja.

Tek što se krenulo s centra u drugom dijelu utakmice, ponovno je Candreva bio strijelcem, a ovaj mu je put za zgoditak asistirao naš Domagoj Bradarić koji je odigrao cijelu utakmicu za Salernitanu. Krenula je Roma umjesto hvatanja vodstva u lov na izjednačenje, a blizu su stigli kada je Stephan El Shaarawy pogodio stativu. Ipak, u 82. minuti Belotti je pokazao kako će ovo možda biti njegova sezona, kada je nakon kornera povratnika-debitanta Leandra Paredesa zabio za konačnih 2:2.

Istovremeno su nešto manje zanimljivu utakmicu odigrali Sassuolo i Atalanta. Premda su ponešto zapucali igrači obiju momčadi, tek smo nakon 80 odigranih minuta vidjeli prvo slavlje zgoditka. Bio je to period utakmice u kojem je splasnuo angažman svih dvadesetdvoje momaka na terenu. Tada je debitant u gostujućim redovima Charles De Ketelaere glavom proslijedio loptu u mrežu nakon asistencije Mattea Ruggerija, te nagovijestio da će mu crno-plavi dres možda lakše pasti od crno-crvenog.

U sudačkoj je nadoknadi konačnih 0:2 postavio Nadir Zortea, koji je prošlu polusezonu proveo na posudbi baš u Sassuolu, te naravno svoju epizodu završio bez zabijenog gola. Martin Erlić odigrao je cijelu utakmicu za poraženu momčad, dok je Mario Pašalić započeo utakmicu za goste, te je zamijenjen na poluvremenu, i to baš od strane strijelca De Ketelaerea.

Komentari

Povezano