Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dvoboj hrvatskih trenera navijači prekinuli na 30 minuta ubacivanjem teniskih loptica

Dugo iščekivani dvoboj nekad reprezentativnih suigrača, a danas bundesligaških trenera, Nike Kovača i Nenada Bjelice, pao je zbog navijačkih prosvjeda u potpunosti u drugi plan.

Union Berlin bez Josipa Juranovića i Wolfsburg s Lovrom Majerom od prve minute u sastavu igrali su do 28. minute prvog poluvremena, nakon čega su navijači Union Berlina zasuli travnjak teniskim lopticama u znak protesta protiv prodaje bundesligaških TV prava u zamjenu za kapitalna ulaganja, što je odluka koju je donio Njemački nogometni savez u prosincu 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekid igre možete vidjeti ovdje.

Trebalo je deset minuta da se sve loptice pokupe s travnjaka, a igra nastavi, no ne zadugo: nakon tek nekoliko sekundi igre, s tribina gdje su smješteni Unionovi navijači je poletjela nova velika količina teniskih loptica, a osoblje stadiona u Berlinu iznova je moralo prionuti poslu čišćenja.

Sudac utakmice i delegat obavjestili su navijače kako će u slučaju trećeg ubacivanja loptica u teren utakmica biti prekinuta, što nije zanimalo navijače Wolfsburga na koje je došao red za ubacivanje loptica u teren, zbog čega je utakmica i po treći puta prekinuta.

Sudac utakmice u tom trenutku ipak nije reagirao prekidom, već je još jednom pozvao kapetane obiju ekipa kako bi razgovarali sa svojim navijačima i objasnili im rizik od prekidanja utakmice, što su Khedira i Arnold i učinili, a utakmica se nakon dvadesetak minuta prekida konačno nastavila.

U sudačkoj nadoknadi vremena od nevjerojatnih 21 minutu, nogomet se konačno zaigrao, a Danilo Doekhi na asistenciju Kevina Vollanda zabio je gol za 1:0. Najkasniji je to pogodak ikad postignut u prvom poluvremenu u povijesti Bundeslige.

Rezultat se u utakmici do kraja nije mijenjao, Bjelica je upisao novu 1:0 pobjedu, dok je Niko Kovač bez prvenstvenog slavlja još od 16. prosinca.

I utakmica Borussie Monchenglabach i Darmstadta bila je prekidana ubacivanjima teniskih loptica, iako u manjem obujmu nego li utakmica u Berlinu pa je i završila donekle na vrijeme, nepopularnim rezultaotom 0:0.

U ostalim utakmicama Augsburg bez ozlijeđenog Diona Drene Belje u sastavu remizirao je s RB Leipzigom rezultatom 2:2, a bodove su podijelili i Eintracht Frankfurt bez Ivana Smolčića i Bochum. Heidenheim je u gostima bio bolji od Werder Bremena s 2:1.

Komentari

Povezano