Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dvojac iz Gorice preselio u Zabok

Nakon što su s Goricom ispali iz HT Premijer Lige, a u ABA2 Ligi ubilježili svega dvije pobjede, 32-godišnji Ivan Batur i tri godine stariji Dino Cinac preselili su nešto sjevernije – u Zabok. Tako su Zaboćani nakon dovođenja trenera Ivana Tomasa krenuli slagati i igračku križaljku, počevši očito s iskusnijim igračima.

Batur je 201 cm visoki krilni igrač koji je slovio za jednog od većih talenata u generaciji igrača rođenih 1991. godine, osvojio i svjetsku broncu s U19 reprezentacijom 2009. godine na Novom Zelandu, ali taj svoj talent nikada nije do kraja izbrusio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na košarkaški put krenuo je iz matičnog Zadra, za kojeg je ubilježio čak 76 nastupa u ABA Ligi te bio dio legendarne petorke koja je odigrala po 40 minuta i izbacila Cedevitu u polufinalu Kupa Krešimira Ćosića 2011. godine, kada je za Zadar uslijed sankcija nastupilo samo pet seniora. Čak štoviše, Batur je bio strijelac pobjedničkog koša nakon kojeg je Aco Petrović podnio ostavku kao trener Vitamina.

No, vratimo se na Baturov košarkaški put. Zadar 2014. godine mijenja KK Zagrebom, gdje se zadržava tri sezone nakon kojih odlazi u slovensku Rogašku. Nakon sezone u Sloveniji uslijedile su po jedna u Zaboku te Škrljevu, da bi protekle tri proveo u redovima Gorice. Prošle je sezone bilježio 11.2 poena, 5.1 skokova i 2.6 asista po susretu.

Cinac je u košarkaški svijet krenuo iz Šanca iz rodnog Karlovca, da bi preko Kvarnera 2010 i Jollya došao do prvog inozemnog angažmana u švedskom KFUM Jamtland Basketu. Uslijedila je epizoda u Zagrebu, pa povratak u Jamtland, nakon čega slijede dvije sezone u slovenskoj Krki. Potom kreću putešestvije ovog 200 cm visokog krilnog centra – ruski Vostok-65, zagrebački Bosco, islandski KR, rumunjska CSU Craiova te 2021. godine dolazak u Goricu.

Protekle sezone Cinac je bio najbolji igrač Bikova, bilježivši 15.3 poena i 5.9 skokova po utakmici, postizavši 1.54 poena po šutu te stupavši na liniju slobodnog bacanja 0.47 puta po šutu, što pokazuje napadačku agresivnost kao njegovu vrlinu.

Komentari

Povezano