Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dvojica Hrvata na rankingu karijere, Ćorić zabilježio veliki pad

Završetkom Roland Garrosa, ATP-ova ljestvica se od ponedjeljka nešto promijenila. Jannik Sinner po prvi put je postao prvi igrač svijeta, a Carlos Alcaraz je osvajanjem titule u Parizu preskočio Novaka Đokovića koji će sada boravi na trećem mjestu. Osim tih promjena, u TOP 10 je ušao Grigor Dimitrov koji je preskočio Stefanosa Tsitsipasa.

Promjene su se dogodile i za hrvatski tenis. Rano ispadanje Borne Ćorića u prvom kolu Roland Garrosa spustilo ga je na 88. poziciju, samo tri pozicije bolje nego na kraju 2014. kada je sezonu završio kao 91. tenisač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Padove su zabilježili i Duje Ajduković te Borna Gojo koji su sada 136. i 168. dok su skokove ubilježila tri NextGen hrvatska tenisača. Dino Prižmić vratio se u TOP 200 te je sada 200. tenisač svijeta, a Matej Dodig i Luka Mikrut su odličnim nastupima na Challengeru u Zagrebu došli do rankinga karijere.

Polufinale Zagreba Osječanina je podiglo na 328. poziciju dok je finale Mikrutu donijelo čast da po prvi put boravi među 400 najboljih tenisača, odnosno, na 364. mjestu.

Najbolje hrvatske tenisačice su za razliku od najboljih hrvatskih tenisača zabilježile skokove. Donna Vekić skočila je jednu poziciju te je sada 39. dok se Petra Martić dobrim nastupom u Makarskoj vratila u TOP 80 te je sada 79. tenisačica svijeta. Jana Fett je 13 pozicija sada bliže TOP 100 te Zagrepčanka sada zauzima 122. poziciju.

Lucija Ćirić Bagarić i Lea Bošković su došle do svojih najboljih rezultata na WTA ljestvici te će one od početka tjedna boraviti na 167., odnosno 197. poziciji. Dobre rezultate hrvatskog ženskog tenisa zaključila je Antonia Ružić koja je došla na prag TOP 200 te je sada 201. tenisačica svijeta.

Komentari

Povezano