Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dvostruki strijelac Šotiček donio pobjedu Lokomotivi

“Derbi podstanara” na Kranjčevićevoj od 15h odigrali su Lokomotiva i Rudeš, a uoči same utakmice, trener Lokomotive Silvio Čabraja imao je ogromnih problema u slaganju ekipe, jer na raspolaganju nije imao niti jednog stopera.

Shodno tome, odgonetnuti točnu postavku Lokomotive prije utakmice bila je prava umjetnost, a ispostavilo se kako su stoperske pozicije okupirala dva beka, Vranjković i Leovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, nešto je izmjena napravio i trener Rudeša Davor Mladina. U odnosu na susret u ponedjeljak protiv Gorice, u kojem je Rudeš stigao do prve ovosezonske ligaške pobjede, utakmicu su započeli Krušlin, Pavković, Brajković te junak strijelac iz sudačke nadoknade, Riad Mašala.

Prvih sat vremena utakmice ono malo gledatelja u Kranjčevićevoj moglo je vidjeti izrazito siromašan nogomet uz kakvu-takvu dominaciju Lokomotive protiv Rudeša koji se bez pretjeranih problema branio i držao nominalne domaćine daleko od svojeg gola.

A kad nije išlo iz igre, stiglo je iz prekida u 57. minuti: Mateo Marić ostao je nečuvan nakon ubačaja Mudražije iz kuta i glavom loptu poslao uz samu vratnicu za 1:0.

Prodisali su igrači Lokomotive nakon prvog pogotka i krenuli nizati prilike, pa smo vidjeli fantastičnu Markovićevu obranu udarca Mudražije, kao i poništeni gol današnjeg glavnog aktera Mudražije zbog visoko podignute noge Šotičeka u ranijoj fazi napada.

Međutim, u 71. minuti spasa za Rudeš nije bilo, a ovog puta su se asistent i strijelac iz prethodne akcije poništenog pogotka zamijenili. Po lijevoj strani je prodro Mudražija i povratnom loptom pronašao Šotičeka koji je s pet metara loptu proslijedio u mrežu.

Kraj priče dogodio se u 79. minuti, kad je nakon brzog protunapada Lokomotive Šotiček izbacio svog protivnika i iskosa s desne strane pogodio drugi kut nemoćnog vratara Markovića.

Pobjedom je Lokomotiva barem privremeno skočila na četvrto mjesto HNL-a, izjednačivši se s Osijekom koji sutra gostuje u Rijeci.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano