Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dvostruki svjetski prvak porazio Borisa Krčmara na SP-u u pikadu

Posljednji meč trećeg kola PDC Svjetskog prvenstva u pikadu donio je ogled između najboljeg hrvatskog igrača Borisa Krčmara i dvostrukog svjetskog prvaka Garyja Andersona. U uzbudljivom meču, Škot je bio bolji s 4-1 u setovima.

Krčmar je meč otvorio na idealan način – breakom nakon izlaska na 60, međutim Škot je ekspresno uzvratio izlaskom na 56. Nastavilo se s breakovima pa je Boris poveo s 2:1 u prvom setu nakon izlaska na 46. Imao je Boris strelicu za set, međutim promašuje dvostruko 16 što Anderson kažnjava i izjednačava na 2:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odlučujućem legu prvog seta smo vidjeli spektakularni izlaz hrvatskog predstavnika koji je uspio izaći na 161 i tako povesti s 1-0 u setovima. Bio je to ujedno i najveći izlaz dana u Ally Pallyju.

Prvi leg dana u kojem nismo vidjeli break je bio prvi leg drugog seta kojeg je osvojio Boris Krčmar. Imao je Boris strelicu za novi break i vodstvo od 2:0 u drugom setu, međutim nije uspio pogoditi dvostruko 20 što Anderson kažnjava i s tri uzastopno osvojena lega izjednačava na 1-1. Treba istaknuti i kako je kod zaostatka od 2:1 imao priliku nadoknaditi break, ali još jednom nije uspio pogoditi dvostruko 20 za izlaz.

Treći set je bio najbolji set dotadašnjeg dijela meča. Obojica su igrala na visokom nivou što pokazuju njihovi prosjeci (112.48 Anderson, 107.02 Krčmar) te su obojica osvajala one legove u kojima su prvi bacali pa je Anderson poveo s 2-1 u setovima.

Škot je nastavio s fantastičnom igrom te je iskoristio pogrešku Krčmara koji je promašio izlaz na 16 te je poveo s breakom na otvaranju četvrtog seta. Isti izlaz je promašio hrvatski pikadist u sljedećem legu što je usmjerilo set na stranu Andersona koji je poveo s 3-1 u setovima.

Anderson je dobio svoj prvi leg, Krčmar je promašio dvostruko 16 za osvajanje drugog lega u kojem je prvi bacao, a to bivši dvostruki svjetski prvak ne propušta kazniti i povesti s 2:0.

Na kraju je Gary Anderson osvojio i treći leg petog seta za konačnu pobjedu od 4-1 i plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva. Tamo će igrati protiv Brendana Dolana.

Usprkos današnjem porazu, Krčmar je odigrao povijesni turnir kako osobno tako i za Hrvatsku jer nikad prije nijedan hrvatski pikadist nije igrao treće kolo PDC Svjetskog prvenstva.

Komentari

Povezano