Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Dvoznamenkasta slavlja košarkaša Zadra i Splita

Dva prvoplasirana kluba nakon ligaškog djela natjecanja FAVBET Premijer Lige – Zadar i Split, upisali su sigurne pobjede u prvim četvrtfinalnim dvobojima doigravanja za prvaka prvenstva Hrvatske.

Zadrani su na svom parketu sa 78:61 svladali Dubravu, nakon što su ih u prvoj četvrtini ostavili na svega šest poena i time si trasirali put do pobjede. Nije Zadar otišao na nedostižnu prednost tokom susreta, ali mirnih 12-20 poena u plusu omogućili su im komfor i sigurnu završnicu, bez stresa po navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arijan Lakić predvodio je strijelce Zadra s 21 poenom, a Karlo Žganec ubilježio je double-double učinak od 14 poena i 10 skokova, dok je Andrej Matić sa 17 poena bio prvi strijelac Dubrave.

Splićani su na Gripama stotkom prešli preko DubrovnikaGospari su odigrali odličnih 28 minuta, državši susret u egalu ili na minimalnom zaostatku, da bi potom u četiri minute Žuti napravili seriju od čak 21:0, odjurili na 81:60 i susret učinili nemogućim za preokrenuti.

U konačnih 100:78 po 19 su poena ugradili Mate Kalajžić i Vito Kučić, jedan manje ubacio je Tonko Vuko, dok su po 17 poena za goste ubacili Petar Dubelj i Roko Gizdavčić.

Komentari

Povezano